δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Το Άγιο Όρος ζητάει δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών!!!


Χθες κατατέθηκε μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, από τον πρόεδρό της, Ιωάννη Αθανασιάδη, κατά παντός υπευθύνου ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των Πρεσπών και έχει διαπράξει τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, όπως και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η μηνυτήρια αναφορά επικαλείται τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο (20.10.2018).

Τότε ο Καμμένος είχε ισχυριστεί ότι ο Τζώρς Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατομμύρια ευρώ την ελληνική κυβέρνηση με σκοπό να εξαγοράσει πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα και την Μακεδονία.

Ουσιαστικά ο Καμμένος τόνισε ότι τα χρήματα δόθηκαν για να εξαγοραστούν συνειδήσεις βουλευτών και από τις δύο χώρες προκειμένου να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών και από τις δύο Βουλές.

Κατά την μηνυτήρια αναφορά, στην οποία γίνεται αναφορά σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζία: «αιωρείται η υπόνοια ότι μέλη του υπουργικού συμβουλίου ή του Ελληνικού κοινοβουλίου κατέστησαν αργυρώνητα και διοχέτευσα συγκεκριμένο και κατονομαζόμενο μετά βεβαιότητας ποσό χρημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί το μείζον πολιτικό αποτέλεσμα της επιψηφίσεως της Συνθήκης των Πρεσπών το οποίο ήτο αμφίβολο, εν όψει της ισχνής έως αμφίβολης πλειοψηφίας στα κοινοβούλια των δύο συμβαλλομένων κρατών».

Την ίδια ώρα, το Άγιο Όρος τοποθετείται κατά της συμφωνίας και ζητάει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Συμφωνία των Πρεσπών!!!

Ακόμα, το Άγιο Όρος δήλωσε το «παρών» στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία, στέλνοντας εκπροσώπους, ενώ ανέφεραν ότι θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους «με την φωνή των Ελλήνων κατά της σχεδιαζομένης κυρώσεως της Συμφωνίας»!

Σε ανακοίνωση τους, επιπλέον, επισήμαναν πως εκλαμβάνουν ως περιφρόνηση της ιστορίας και της αληθείας την αναγνώριση της μακεδονικής εθνικότητας!

Η ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους:

«Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εν συνεχεία της από 26ης Ιουνίου 2018 ανακοινώσεως αυτής, με την οποία είχε εκφρασθεί η αντίθεσίς της πρός την υπογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την επικείμενη κατάθεση της Συμφωνίας πρός ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζει εκ νέου ότι το Άγιον Όρος θεωρεί ως περιφρόνηση της ιστορίας και της αληθείας την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσης» και «μακεδονικής εθνικότητος» υπό της Ελληνικής Πολιτείας εις το γειτονικό Κράτος.

Ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να σεβασθεί την βούληση του Ελληνικού λαού προχωρώντας εις την διεξαγωγή δημοψηφίσματος προ της κυρώσεως τής Συμφωνίας, δεδομένου ότι με αυτήν παραχωρείται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας εις γειτονικό έθνος με όλες τις συνέπειες τούτου. Επομένως θα πρέπει οπωσδήποτε να εκφρασθεί ο Ελληνικός λαός.

Επίσης η Ιερά Κοινότης απεφάσισε να αποστείλει εκπροσώπους της εις την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώνεται εις Αθήνας την ερχομένη Κυριακή, 20ή Ιανουαρίου, ενώνοντας την φωνή του Αγίου Όρους με την φωνή των Ελλήνων κατά της σχεδιαζομένης κυρώσεως της Συμφωνίας.

Δεόμενοι προς τον Θεόν και προς την προστάτιδα του Αγιωνύμου Τόπου Κυρίαν Θεοτόκον να διαφυλάττουν το Γένος μας, ποιούμεν υστάτην έκκλησιν προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω και κατά την εσχάτην στιγμήν, να μην προχωρήσουν εις την κύρωση της Συμφωνίας, προ της διενεργείας δημοψηφίσματος.

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι

των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.»

#ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ