δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ακροδεξιός εκτροχίασε δύο τρένα στην Τσεχία για να ενοχοποιήσει μετανάστες..


Το 2017, 71χρονος συνταξιούχος, προκάλεσε τον εκτροχιασμό δύο αμαξοστοιχιών στην Τσεχία, ρίχνοντας κορμούς δέντρων.

Ο λόγος που το έκανε ήταν για να επιρρίψει την ευθύνη στους μουσουλμάνους μετανάστες, καθώς μετά την πράξη του σκόρπισε φυλλάδια με τη φράση «Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά.

«Από τύχη από τα δύο διερχόμενα τρένα που εκτροχιάστηκαν, αδεν τραυματίστηκε κάποιος από τους επιβάτες τους», ανέφερε εμπειρογνώμονας.

Ο ένοχος εντοπίστηκε και χθες καταδικάστηκε, με βάση τον νόμο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών από το δικαστήριο της κεντρικής Βοημίας.

Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση και θεραπεία.

Όπως έγινε γνωστό, ο 71χρονος, στο παρελθόν, είχε κάνει δωρεές στο ακροδεξιό, αντιισλαμικό κόμμα SPD!

Το ακροδεξιό κόμμα, ωστόσο, μέσω της ιστοσελίδας του, καταδίκασε τις πράξεις του συνταξιούχου.

Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε στο δικαστήριο, ότι δεν ήθελε να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση, αλλά να αντισταθεί!!

Συγκεκριμένα, σκοπός του ήταν να «ενισχύσει την αντίσταση του λαού για να μην γίνουν δεκτοί μετανάστες στη χώρα»...

Σύμφωνα με τον δικαστή, ο 71χρονος χειραγωγήθηκε από δημόσια πρόσωπα τα οποία εκμεταλλεύτηκαν την ευπιστία και τους φόβους των ανθρώπων. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Ο κατηγορούμενος είναι κατά κάποιον τρόπο θύμα αυτής της χειραγώγησης, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ευθύνεται για τις πράξεις του. Ίσως θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί ότι το μίσος γεννά περισσότερο μίσος».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ηλικιωμένος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που καταδικάζεται στη χώρα με βάση τον νόμο περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Όσον αφορά την σχέση της Τσεχίας με την μετανάστευση, όπως παρατηρείται, παρά τη μεταναστευτική κρίση του 2015 στην Ευρώπη, στην Τσεχία δεν παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στις αιτήσεις για παροχή ασύλου.

Πάντως, η Πράγα έχει απορρίψει τις προσπάθειες των Βρυξελλών να πιέσουν τις χώρες-μέλη της ΕΕ να δεχτούν το σύστημα των ποσοστώσεων για την κατανομή των προσφύγων και των μεταναστών στην Ευρώπη.

#ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ #ΦΑΣΙΣΜΟΣΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ #ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ