δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Γιουχάρανε τον Μιχαλολιάκο στο Άργος!


Χθες, στις 20:00, Κυριακή 13 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής σε κεντρικό σημείο του Άργους.

Ομιλητής της φασιστο-εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αρχηγός της ναζιστικής- εγκληματικής οργάνωσης.

Ήδη από την αναγγελία της εκδήλωσης, ξέσπασαν αντιδράσεις στην πόλη, καθώς πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων της Αργολίδας, οργάνωσε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Πέτρου, λίγο πριν την ομιλία.

Το κάλεσμα υπέγραψαν οι συλλογικότητες: Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων Αργολίδας, Κοινωνικό Φροντιστήριο Άργους, Αναρχική Συνέλευση Άργους Lupus, Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας και Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, οι οποίες κάλεσαν τους πολίτες να απομονώσουν τον φασισμό, ενώ σημείωσαν ότι στόχος της επίσκεψης του Μιχαλολιάκου είναι να συσπειρώσει και να κινητοποιήσει την ανθρώπινη σκόνη των οπαδών του κόμματός του εν όψει εκλογών.

Ο Μιχαλολιάκος, όντως, αποδείχτηκε από την πρώτη στιγμή ανεπιθύμητος στην πόλη, καθώς όχι μόνο κανένας φορέας δεν δέχτηκε να δώσει χώρο στη ναζιστική οργάνωση για την εκδήλωση, αλλά την ώρα που λάμβανε χώρο - σε υπαίθριο, τελικά, χώρο - λίγα μέτρα πιο μακριά βρισκόταν σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Οι λιγοστοί χρυσαυγίτες έφτασαν στην πόλη του Άργους με λεωφορείο και αμάξια υπό αστυνομική προστασία.

Αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν σε κοντινό σημείο, με σκοπό να αποτρέψουν την εκδήλωση, την ώρα που η αστυνομική κινητοποίηση ήταν μεγάλη στο Άργος.

Εφόσον τελικά η ομιλία πραγματοποιήθηκε, οι αντιφασίστες δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της, ενώ γιούχαραν ασταμάτητα τον Μιχαλολιάκο.

Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, όπως και ο Λαγός, παρότρυναν τους χρυσαυγίτες να καλύψουν τις φωνές της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, με το σύνθημα: «αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δε σας ανήκει», όμως κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον, καθώς ο κόσμος δεν υποχωρούσε.

Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, είχαμε και «ενδοοικογενειακό» καυγαδάκι ανάμεσα στους μπάτσους και τον αρχηγό των φασιστών!

Ο Μιχαλολιάκος ξέσπασε τα νεύρα του, για την αποτυχία της συγκέντρωσης και την παρουσία των αντιφασιστών, στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον χώρο, εφόσον λογικά περίμενε ότι οι αστυνομικοί θα παρενέβαιναν για να διώξουν τους αντιφασίστες.

Τότε τους αποκάλεσε «κρατικά σκουλήκια που υπηρετούν τους κομμουνιστές του Σύριζα» και «ρεμάλια», που άφησαν συνάδελφό τους να «φάει ξύλο» στην ΑΣΟΕΕ στη διάρκεια ελέγχου για παραεμπόριο.

#ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ #ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ