δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

ΕΔΕ για την αστυνομική βία εναντίον των εκπαιδευτικών στο χθεσινό συλλαλητήριο


Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε, καθώς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, παραδόξως, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου των εκπαιδευτικών.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφέρεται: «για άλλη μία φορά ότι, επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την Ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε»...

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Παρασκευής από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία, αποκαλύφθηκε μία ακόμη φορά η αστυνομική βαρβαρότητα.

Οι μπάτσοι απώθησαν με γκλομπ και ασπίδες τους διαδηλωτές, για να μην μπουν στο προαύλιο της Βουλής, χρησιμοποίησαν σωρηδόν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και στην συνέχεια προχώρησαν σε ρίψη χημικών.

Αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας, ήταν ο τραυματισμός μιας εκπαιδευτικού, της συνδικαλίστριας Θεοδώρας Δριμάλα, στο κεφάλι, οδηγώντας την στο νοσοκομείο μετά την λιποθυμία της, καθώς και ο τραυματισμός του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελλή, ο οποίος μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι πέραν του τραυματισμού του βουλευτή στο χέρι, αντιμετωπίζει και πρόβλημα με την ακοή του, καθώς η κρότου λάμψης έσκασε δίπλα του, σκίζοντάς του επίσης το παλτό, το πουκάμισο και το πουλόβερ.

Ακόμα, η έκρηξη προκάλεσε στο βουλευτή μερική ρήξη τυμπάνου, ενώ διενεργούνται παραπέρα εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί βλάβη στο ακουστικό νεύρο.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως απάντηση στην άγρια καταστολή της αστυνομίας και της κυβέρνησης κατά των εκπαιδευτικών που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

Το ψήφισμα των εκπαιδευτικών σωματείων:

«Καταδικάζουμε την άγρια και βάρβαρη καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενάντια στους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση στις 11 Γενάρη που έγινε ενάντια στο ν/σ για τις “προσλήψεις” – απολύσεις των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να ολοκληρώσει το βρώμικο έργο της έδειξε για μια ακόμα φορά το αδίστακτο πρόσωπο της χτυπώντας με βροχή από χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο εκπαιδευτικός και βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, και η εκπαιδευτικός Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 12 Γενάρη 12.00 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Π. Κανελλοπούλου 4, Τ.Κ. 101 77, Αθήνα)».

Την επίθεση σε διαδηλωτές καταδίκασε μεταξύ όλων και ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας σε ανακοίνωση ότι οι υπαίτιοι της βάρβαρης και καταδικαστέας επίθεσης πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Μένει να δούμε αν ο Σύριζα τιμωρήσει τον εαυτό του λοιπόν..

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ