δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αθωώθηκαν οι χρυσαυγίτες Γερμενής και Ηλιόπουλος για την επίθεση στο πανηγύρι της Ραφήνας


Το Θ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε λόγω αμφιβολιών τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, για την επίθεση που πραγματοποίησε τάγμα εφόδου των ναζί της οργάνωσης, σε πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών στο πανηγύρι της Ραφήνας στις 7 Σεπτεμβρίου 2012, στο οποίο εκείνοι συμμετείχαν.

Οι Γερμενής και Ηλιόπουλος αντιμετώπιζαν την κατηγορία της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και κατηγορίες για δύο ακόμη αδικήματα, αντιποίηση αρχής και εκτέλεση βιαιοπραγιών, για τα οποία δεν δικάστηκαν λόγω παραγραφής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα με το οποίο συντάχθηκε η πρόεδρος του Θ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, οι ναζιστές βουλευτές ηγήθηκαν των χρυσαυγιτών στο πανηγύρι, αλλά δεν αποδείχθηκε με βεβαιότητα η συμμετοχή τους κατά την τέλεση βιαιοπραγιών κατά των μικροπωλητών:

«Εχει αποδειχθεί χωρίς καμία αμφιβολία ότι μια πολυμελής ομάδα ατόμων με διακριτικά της Χρυσής Αυγής, στην οποία είχαν πρωτεύοντα ρόλο οι βουλευτές Π. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής, ενεργώντας συντεταγμένα προέβη σε βιαιοπραγίες στο πανηγύρι της Ραφήνας, αναποδογυρίζοντας πάγκους μικροπωλητών και προκαλώντας φθορές. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε με βεβαιότητα η συμμετοχή των κατηγορουμένων κατά την τέλεση βιαιοπραγιών, επομένως προτείνω να αθωωθούν λόγω αμφιβολιών»...

Με απλά λόγια, η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι ένοχη για το συμβάν, αλλά οι κατηγορούμενοι αθώοι λόγω αμφιβολιών για το πρώτο αδίκημα!!

Η γελοιότητα γύρω από την απόφαση για την υπόθεση όμως εντοπίζεται, όχι απλά στο γεγονός ότι οι βιαιοπραγίες των χρυσαυγιτών βουλευτών είχαν καταγραφεί σε βίντεο, τα οποία προβλήθηκαν στο σύνολο των ΜΜΕ, αλλά και στο ότι οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι το παραδέχτηκαν!

Η ίδια η ναζιστική οργάνωση είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε:

«Οι συναγωνιστές Γερμενής και Ηλιόπουλος έλεγξαν τους πάγκους των αλλοδαπών μικροπωλητών και απέσυραν με συνοπτικές διαδικασίες τα παράνομα προϊόντα».

Επιπλέον, ο Γερμενής είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ότι «οι συγκεκριμένοι πάγκοι δεν είχαν χαρτιά, δεν ήμασταν τρελοί να αρχίσουμε να γκρεμίζουμε το πανηγύρι επειδή έτσι μας ήρθε»..

Το ηχητικό ντοκουμέντο, ωστόσο, δεν περιελήφθη στη δικογραφία..

Ο λόγος που αναφέρουμε την παραδοχή των φασιστών και τα ντοκουμέντα, δεν είναι γιατί χρειάζεται να αποδείξουμε τα αυταπόδεικτα για μία επίθεση που παρακολούθησε ολόκληρη η χώρα, αλλά για να δείξουμε ότι τα στοιχεία υπήρχαν, και το δικαστήριο επέλεξε να μην τα αξιοποιήσει, δίνοντας μία ακόμα «χάρη» στους εγκληματίες νεοναζί.

#ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗΕΠΙΘΕΣΕΙΣ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ