δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς


Εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησαν σήμερα σε συλλαλητήριο με μαζική συμμετοχή.

Στην πορεία που ξεκίνησε στη 1 μμ στα Προπύλαια, με εκπαιδευτικούς από διάφορες περιοχές της χώρας ακούστηκαν συνθήματα όπως «Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών- μονιμοποίηση των αναπληρωτών» και «τέρμα πια στην κοροϊδία – δάσκαλοι καθηγητές σε όλα τα σχολεία».

Η αιτία της κινητοποίησης, καθώς και της 24ωρης απεργίας της ΔΟΕ, της τρίωρης στάσης εργασίας της ΟΛΜΕ και των δύο τρίωρων στάσεων εργασίας της ΕΛΜΕ, είναι η απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία, την οποία ζητούν οι εκπαιδευτικοί.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Σας στέλνουμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στο προσοντολόγιο – έκτρωμα που απολύει χιλιάδες συναδέλφους μας, απαξιώνει τα πτυχία και τα χρόνια δουλειά μας, οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και ανταγωνισμού, μονιμοποιεί την επισφάλεια, την ελαστική εργασία και την ανακύκλωση της ανεργίας. Κάνουμε κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους, από όλη την Ελλάδα που απεργούν μαζικά και ετοιμάζονται για την διαδήλωση να στηρίξουν εμπράκτως την κατάληψη, κατεβαίνοντας άμεσα στα Προπύλαια. Μετατρέπουμε την Πρυτανεία σε κέντρο αγώνα και μεταφέρουμε την Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα (αναπληρωτών, Εκπ/κών Σωματείων, Φοιτητών, μαθητών) αμέσως μετά τη διαδήλωση στο αμφιθέατρο της Πρυτανείας».

Ενώ συνεχίζουν: «Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας για μόρφωση και δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Ενάντια στα σχέδια Κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ και Κεφαλαίου που μας θέλουν σκλάβους, στέλνουμε μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και αντίστασης».

Δάσκαλοι και καθηγητές, διαδήλωσαν με το αίτημα να συναντήσουν τον πρωθυπουργό.

Στην αρχή, οι μπάτσοι απώθησαν με γκλομπ και ασπίδες τους διαδηλωτές, για να μην μπουν στο προαύλιο της Βουλής.

Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να αναποδογυρίσουν κλούβες των ΜΑΤ, στη συμβολή της Βασ. Σοφίας με την Ηρώδου του Αττικού και αντιμετωπίστηκαν με άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ, που προχώρησαν σε ρίψη χημικών, ενώ μία γυναίκα εκπαιδευτικός τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Στην συνέχεια, στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, τραυματίστηκε στο χέρι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελλής.

#ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ #ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ #ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ #ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ