δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Διάγγελμα μίσους από τον Τραμπ που επιμένει στο τείχος


Ο Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε το πρώτο του τηλεοπτικό διάγγελμα, για να πιέσει για τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Πρόκειται για ένα διάγγελμα ξενοφοβίας και ρατσισμού, καθώς ο πρόεδρος της Αμερικής, επανέλαβε την θέση του, ότι όλοι οι Αμερικανοί πλήττονται από την «ανεξέλεγκτη και παράνομη μετανάστευση»..

Συμπλήρωσε, ακόμα, πως αφού το «αξιώνουν οι Δημοκρατικοί», θα συμφωνήσει το Τείχος αυτό να είναι «από χάλυβα και όχι από μπετόν».

Συγκεκριμένα, στο διάγγελμα απαίτησε από την ηγεσία των Δημοκρατικών να συναινέσουν με τα σχέδιά του για το τείχος και να εγκρίνουν τα κονδύλια για τα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για το χτίσιμο του τείχους της ντροπής και την «ασφάλεια των συνόρων».

Εν μέσω απαράδεκτων και αβάσιμων ισχυρισμών περί μετανάστευσης, πως δηλαδή «η ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση πλήττει όλους τους Αμερικανούς» και περισσότερο όλους τους Αφροαμερικανούς και τους Λατινοαμερικανούς, ανέφερε ακόμα πως δεν υπάρχει χώρος διαθέσιμος για να κρατηθούν οι «χιλιάδες παράνομοι μετανάστες», ούτε υπάρχει τρόπος για να τους επιστρέψουν άμεσα στις χώρες τους.

Το διάγγελμα του παράφρονα προέδρου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις σε όλο τον πλανήτη, αλλά και σε πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Ευτυχώς, στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα αμερικάνικα ΜΜΕ, χαρακτήρισαν ανακριβή ή αστήριχτα τα σοβαρότερα επιχειρήματα που παρουσίασε ο πρόεδρος Τραμπ, τόσο για την προέλευση των ναρκωτικών που εισάγονται στη χώρα, όσο και για την εγκληματικότητα από τους παράνομους μετανάστες.

Ακόμα, οικονομικοί αναλυτές τοποθετήθηκαν σχετικά με τους ισχυρισμούς του Τραμπ, ότι «παράνομοι» μετανάστες παίρνουν τις δουλειές των Αμερικάνων, σημειώνοντας ότι ο περιορισμός της παράνομης μετανάστευσης από το Μεξικό θα δημιουργήσει μεγάλη έλλειψη εργατικών χειρών σε πολλές γεωργικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Χιλιάδες πολίτες, μέσω του χάσταγκ στο τουίτερ #DontWatchDonald, ζήτησαν από τους Αμερικανούς να ρίξουν «μαύρο» στον Τραμπ και να μην παρακολουθήσουν το διάγγελμα του.

Ακόμα επιτέθηκαν στον Τραμπ καταδικάζοντας την κατασκευή οποιουδήποτε τείχους, ενώ κάλεσαν τους τηλεοπτικούς σταθμούς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και να προβάλουν επί τόπου στοιχεία σχετικά με τα όσα θα λέει ο Τραμπ.

Παράλληλα δημιουργήθηκε και το χάσταγκ #BoycottTrumpsAddress, στο οποίο πολίτες κάλεσαν άλλους πολίτες να μποϊκοτάρουν το διάγγελμα του Τραμπ και τα ψέματα του σχετικά με την ανάγκη της κατασκευής τους τείχους.

#ΤΡΑΜΠ #ΝΤΟΝΑΛΝΤΤΡΑΜΠ #ΗΠΑ #ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ