δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ο φασίστας Μπολσονάρο ορκίστηκε αφήνοντας στίγμα εθνικισμού και βίας


Και επίσημα την 1/1 ανέλαβε καθήκοντα ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο στην Βραζιλία, σε μια τελετή που συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι.

Στην τελετή ορκωμοσίας έδωσαν το «παρών» ακροδεξιοί ομοϊδεάτες του, όπως ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος, μάλιστα, πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στη Βραζιλία.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον νέο πρόεδρο της Βραζιλίας, έσπευσε να τον συγχαρεί, γράφοντας στο τουίτερ: «Συγχαρητήρια στον πρόεδρο Μπολσονάρου που πραγματοποίησε μια εξαιρετική πρώτη ομιλία. Οι ΗΠΑ είναι μαζί σου».

Ο φασίστας Μπολσονάρο που κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στις 28 Οκτωβρίου του 2018, έδειξε εξαρχής τις διαθέσεις του, με πολλές ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις, με ανακοινώσεις για μπάτσους και ελεύθερους σκοπευτές σε κάθε γωνιά της Βραζιλίας, με αναφορές στην παντελή απουσία εργατικών δικαιωμάτων, αλλά και με στροφή σε πάγιες θέσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής όπως το Παλαιστινιακό.

Για το ζήτημα της οπλοκατοχής, παρόλο που ο ίδιος το στηρίζει (!), αναφέρθηκε ξανά στους ελεύθερους σκοπευτές, λέγοντας:

«Είναι μια απαραίτητη δράση, προκειμένου να περιορίσουμε την οπλοκατοχή που παρατηρείται, συχνά και στα χέρια νέων ανθρώπων. Αυτό δεν σημαίνει πως θα σκοτώνουμε αδιακρίτως, γιατί πρέπει να μπουν και κριτήρια. Οι αστυνομικοί στο Ρίο είναι σίγουρα πολύ γενναίοι, αλλά χρειάζονται μια άλλου είδους υποστήριξη».

Αναλαμβάνοντας την προεδρία, ο ίδιος δήλωσε ότι «θα απελευθερώσει τη χώρα από τον Σοσιαλισμό και την πολιτική ορθότητα».

Στην ομιλία του θέλησε ξανά να αφήσει το αντικομμουνιστικό και ακροδεξιό του στίγμα, δηλώνοντας:

«Σήμερα είναι η μέρα κατά την οποία οι άνθρωποι αρχίζουν να ελευθερώνονται από το σοσιαλισμό, το γιγαντισμό του κράτους και την πολιτική ορθότητα. Σήμερα είναι μια μοναδική ευκαιρία να χτίσουμε ξανά τη χώρα μας».

Ακόμα τόνισε «Αυτή είναι η σημαία μας – και δε θα γίνει ποτέ κόκκινη...»

Επιπλέον, εξήγγειλε μέτρα όπως η απόσυρση της Βραζιλίας από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, η κατασκευή υδροηλεκτρικών φραγμάτων στον Αμαζόνιο και οι εξορύξεις στα εδάφη των ιθαγενών του Αμαζονίου.

«Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία μπροστά μας ώστε να ανοικοδομήσουμε τη χώρα μας και να δώσουμε και πάλι ελπίδα στους συμπατριώτες μας. Πρόκειται να ενώσουμε τους ανθρώπους, να διασώσουμε τον θεσμό της οικογένειας. Θα σεβαστούμε τις θρησκείες και την Ιουδαιο-Χριστιανική μας παράδοση. Θα δώσουμε μάχη απέναντι σε όσους πιστεύουν στην αλλαγή φύλου, διαφυλάσσοντας τις αξίες μας».

Ακόμα, αναφερόμενος και πάλι στο ζήτημα της ελεύθερης οπλοχρησίας, δήλωσε ότι προσεγγίζει σωστά το ζήτημα γιατί «οι έντιμοι πολίτες αξίζουν να έχουν τον τρόπο να υπερασπιστούν τον εαυτό τους».

Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί ότι 7 από τους συνολικά 22 υπουργούς της κυβέρνησης Μπολσονάρο προέρχονται απ' τις τάξεις του στρατού, αριθμός μεγαλύτερος και απ' την εποχή της δικτατορίας, το διάστημα 1964-1985.

#ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ #ΒΡΑΖΙΛΙΑ #ΒΡΑΖΙΛΙΑΒΙΑ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ