δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ο Μπολσονάρο βλέπει λύση στην ανεργία τα λιγότερα εργασιακά δικαιώματα!


Ο φασίστας νεοεκλεγείς πρόεδρος της Βραζιλίας, που έχει δείξει δείγματα γραφής πριν καν εκλεγεί, έρχεται τώρα να τιμήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του...

Στη Βραζιλία η ανεργία φτάνει το 12% του πληθυσμού και μαστίζει περισσότερο τους νέους.

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας, λοιπόν, ο Μπολσονάρο, προωθεί νέο εργασιακό καθεστώς, στο οποίο τα εργασιακά δικαιώματα θα είναι σαφώς λιγότερα, με ιδιωτικές ατομικές συμβάσεις και απάλειψη των κυρώσεων προς τους παρανομούντες εργοδότες.

Ο μελλοντικός υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Μπολσονάρο, Πάουλο Γέδες, ανακοίνωσε το πρόγραμμα για την εργασία, και σημείωσε ότι δημιουργείται ένα «παράλληλο εργασιακό σύστημα» σύμφωνα με το οποίο οι εργοδότες θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους εκτός επίσημου νομικού πλαισίου.

Ουσιαστικά τι μας λέει ο υπουργός του φασίστα;

Ότι νομιμοποιείται η παράνομη απασχόληση.

Και σαν να μην είναι ήδη αρκετό αυτό, οι εργαζόμενοι όχι απλώς γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, κακοπληρώνονται και εργάζονται σε άθλιες συνθήκες, αλλά πλέον δεν θα μπορούν να προσφύγουν σε καμία αρχή για να βρουν το δίκιο τους!

Ο Μπολσονάρο, βέβαια, είχε εδώ και καιρό δείξει την προτίμηση του στην διευκόλυνση των αφεντικών, παρά των εργαζομένων, μέσα από δηλώσεις, όπως:

«Είναι βάσανο να είσαι επιχειρηματίας στη Βραζιλία. Το υπάρχον περιβάλλον δεν το ευνοεί»...

Ακόμα ο νέος ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας επιτέθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας της Βραζιλίας (!), επειδή κάνει τους νόμιμους ελέγχους!

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι με τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας για το αν τηρούνται οι εργασιακοί νόμοι «θυματοποιεί» τις επιχειρήσεις.

Και συνέχισε λέγοντας «Αλλά εμείς θα το αλλάξουμε αυτό»!

Η παράνοια του φασίστα και στα εργασιακά, πέραν όλων των υπολοίπως, κατέληξε με την πρόταση:

«Οι εργαζόμενοι θα έχουν αρκετά για να επιβιώσουν. Ένα είναι το δίλημμα: δουλειά και λιγότερα δικαιώματα ή δικαιώματα και καθόλου δουλειά».

Έχει ειπωθεί πολλές φορές, αλλά ποτέ δεν περισσεύει ακόμα μία.

Ο φασισμός δούλευε και δουλεύει για το κεφάλαιο, όσο και αν προσπαθεί να απευθυνθεί στους εργάτες.

Η εργατική τάξη μπορεί να εκπροσωπηθεί μόνο από την αριστερά.

#ΒΡΑΖΙΛΙΑ #ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ