δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Το Jumbo αποσύρει τις φασιστοσακούλες μετά τον σάλο


Το αποκρουστικό θέαμα μίας σακούλας δώρου με τη φάτσα του Χίτλερ, αντίκρισαν καταναλωτές οι οποίοι βρέθηκαν στα καταστήματα, αλλά και περιηγήθηκαν στην ιστοσελίδα του γνωστού πολυκαταστήματος παιχνιδιών, Jumbo.

Πιο συγκεκριμένα στην σακούλα δώρου καταλάμβανε τον περισσότερο χώρο, στο κέντρο, το Μπιγκ Μπεν και τα χαρακτηριστικά κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου.

Όμως, στο επάνω μέρος της σακούλας, μπορούσε κανείς πανεύκολα να διακρίνει και ναζιστικά σύμβολα, όπως μια σφραγίδα με τον αετό του Γ’ Ράιχ και τη σβάστικα μικρογραφημένη σε μετάλλιο, αλλά και το ίδιο το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ, αποτυπωμένο σε γραμματόσημο..

Όπως ήταν φυσικό, η επιλογή της πώλησης της συγκεκριμένης σακούλας δώρου, από την αλυσίδα, όχι απλώς προκάλεσε αίσθηση σε όποιον την είδε ξαφνικά μπροστά του, αλλά και θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη, η εταιρία δήλωσε πως οι συγκεκριμένες σακούλες αποσύρθηκαν, μέσω μίας ανακοίνωσης που ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε...»

Η ανακοίνωση (από την οποία μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του!):

Αναφορικά με δημοσίευμα που αναφέρεται σε αισθητική απεικόνιση σακουλίτσας δώρου από τα καταστήματα και το eshop μας, η Jumbo AEE διευκρινίζει τα κάτωθι:

– H συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματα μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή, ούτε από τους πελάτες μας που την αγόραζαν για πολύ καιρό ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς.

– Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από πελάτη και μας υποδείχθηκε αποφασίστηκε να αποσυρθεί και να καταστραφεί”

Στην προσπάθεια του το Jumbo να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, σημείωσε πως δεν είχαν γίνει αντιληπτά τα ναζιστικά σύμβολα, προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο ότι κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι και κανείς από τους υπευθύνους δεν παρατήρησε ή αναγνώρισε το πρόσωπο του Χίτλερ.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση ουσιαστικά δηλώνουν ότι η απόσυρση δεν έγινε εξαιτίας του σάλου, αλλά μόνο όταν κάποιος πελάτης έκανε υπόδειξη στο κατάστημα το οποίο και προέβη σε απόσυρση και καταστροφή.

Βέβαια, η ανακοίνωση δεν εξηγεί πουθενά πότε το αντιλήφθηκε ο «κάποιος» πελάτης και πως είναι δυνατόν να έτυχε να συμπέσει ταυτόχρονα με τα δημοσιεύματα που έκαναν την αποκάλυψη και τις αντιδράσεις των χρηστών του ίντερνετ.

Το εξοργιστικό στην υπόθεση είναι ότι μοιάζουν να απορούν με το γεγονός ότι «μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς» !!!

Δηλαδή, φταίμε κι από πάνω που αντικρίζοντας μία απλή σακούλα με την φάτσα του Χίτλερ και τον αγκυλωτό σταυρό, κατευθείαν πήγε ο νους μας στο πονηρό!