δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Απόταξη και αργία με απόλυση των αστυνομικών για το λιντσάρισμα στον Ζακ


Ολοκληρώθηκε το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τους οκτώ αστυνομικούς που πραγματοποίησαν το δεύτερο λιντσάρισμα στον Ζακ Κωστόπουλο, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, το πόρισμα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων και προβλέπει σκληρές ποινές για τους οκτώ μπάτσους.

Πιο συγκεκριμένα, το πόρισμα προτείνει την απόταξη των τεσσάρων αστυνομικών, που αποτελεί τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή, και την επιβολή της αργίας με το ερώτημα της απόλυσης για τους άλλους τέσσερις, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ποινή.

Ουσιαστικά, αυτό που προτείνεται είναι «η αποχή τους από τα καθήκοντά τους για αριθμό μηνών που θα αποφασιστεί από την ηγεσία και, διάστημα κατά το οποίο δεν θα αμείβονται, ενώ εφόσον επιστρέψουν στην υπηρεσία, εάν υποπέσουν σε νέο πειθαρχικό αδίκημα, τότε θα αποταχθούν».

Ακόμα, και οι οκτώ αναμένεται να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΑΣ με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής.

Επιπλέον, το πόρισμα θα δοθεί στη ΓΑΔΑ και θα κριθεί από το Αρχηγείο της αστυνομίας.

Εκεί ενδέχεται να ενεργοποιηθούν οι δομές νομικής υποστήριξης που υπάρχουν για το προσωπικό της Αστυνομίας.

Παράλληλα θα ελεγχθεί αν τηρήθηκε ο πειθαρχικός κώδικας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την ώρα που ξεκίνησε η έρευνα τρεις επικεφαλής της άλλαξαν.

Μάλιστα ο τελευταίος χρειάστηκε έναν ολόκληρο μήνα για να την ΕΔΕ, εφόσον ξεκίνησε τα πάντα από την αρχή.

Όταν ολοκληρωθούν τα παραπάνω στάδια, η διαδικασία θα συνεχιστεί στο γραφείο της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.

Η εξέλιξη αυτή είναι σίγουρα θετική. Όσο θετική μπορεί να είναι, δηλαδή, από την στιγμή που η κατηγορία δεν είναι ανθρωποκτονία.

Την ίδια μέρα της γνωστοποίησης της είδησης της απόταξης, η σελίδα «Justice For Zak/Zackie» δημοσίευσε στο facebook το καινούργιο τραγούδι του Παύλου Παυλίδη «Ενα αλλοιώτικο παιδάκι», το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου..

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ