δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Δολοφονία εργαζομένου λίγο αφότου ζήτησε τα δεδουλευμένα του


Ένας 51χρονος Ουκρανός εργαζόμενος στην εταιρεία διανομής GLS, στην Γερμανία, δολοφονήθηκε, καθώς ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, από πέντε συναδέλφους του.

Οι αρχές της Γερμανίας εξετάζουν το ενδεχόμενο, ηθικός αυτουργός του απίστευτου εγκλήματος, να είναι η εργοδοσία.

Το σενάριο αυτό είναι και το πιθανότερο, καθώς ο άτυχος άνδρας δολοφονήθηκε λίγο αφότου ζήτησε τα δεδουλευμένα του...

Το περιστατικό της δολοφονίας σημειώθηκε στις 13 Νοέμβρη του 2017 στο πάρκινγκ της εταιρίας στην πόλη Έρντινγκ της Βαυαρίας.

Οι πέντε συνάδελφοι του θύματος και δράστες βρίσκονταν σε εταιρικό αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και εκεί βρήκαν άλλο εταιρικό αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν το θύμα.

Το θύμα, μόλις αντίκρισε τους συναδέλφους του, βγήκε από το όχημα για να τους χαιρετίσει.. Εκείνοι κατέβηκαν επίσης από το αυτοκίνητο που επέβαιναν και άρχισαν να τον χτυπούν.

Το θύμα κατάφερε να μπει ξανά στο αυτοκίνητο. Όντας όμως τρομαγμένος, με τους δράστες να χτυπούν το όχημα και φοβούμενος ότι θα το σπάσουν, αποφάσισε να βγει ξανά και να αρχίσει να τρέχει για να σώσει την ζωή του.

Το θύμα είχε ήδη τραύματα και δεν κατάφερε να ξεφύγει από τους δολοφόνους του, οι οποίοι τον πρόλαβαν και άρχισαν να τον χτυπούν ξανά με χέρια, πόδια, ένα μπουκάλι κι ένα σιδηρολοστό.

Στην συνέχεια τον εγκατέλειψαν αναίσθητο και αιμόφυρτο έως ότου υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι σημειώθηκε καυγάς ανάμεσα σε κείνους και το θύμα και το μοιραίο χτύπημα, έγινε μέσω ενός «κατά λάθος» αυτοτραυματισμού, καθώς ισχυρίστηκαν ότι ο 51χρονος Ουκρανός έπεσε μόνος του πάνω στον καβγά, χτυπώντας το κεφάλι του.

Ωστόσο, στο περιστατικό υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος κατέθεσε ότι οι δράστες έδρασαν ψύχραιμα και άφησαν το χώρο του εγκλήματος ήρεμα και χωρίς βιασύνη, γεγονός που δείχνει ότι υπήρχε προσχεδιασμός με στόχο «να απαλλαγούν από τον ανεπιθύμητο παθόντα».

Οι υποψίες πέφτουν στην εργοδοσία, ότι ενήργησε ως αυτουργός στο έγκλημα, καθώς την ίδια μέρα της δολοφονίας και άλλοι εργαζόμενοι που «τόλμησαν» να ζητήσουν τα χρήματά τους, έμειναν με διάφορες προφάσεις εγκλωβισμένοι στο πάρκινγκ της εταιρείας δίχως τα κλειδιά του εταιρικού αυτοκινήτου.

Πρόσφατα, στην διεξαγωγή της δίκης, η εισαγγελία πρότεινε ποινή 11 ετών για τους άμεσους δράστες του ξυλοδαρμού και 4 για εκείνους που παρακολούθησαν τη σκηνή από το όχημα, με το δικαστήριο να δίνει τελικά τις ποινές των 6 και 2 ετών αντίστοιχα, αποδεχόμενο ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση...

Πάντως, η συνήγορος πολιτικής αγωγής Κλάουντια Νέερ δήλωσε ότι παρόμοια περιστατικά «έχουν γίνει και στο παρελθόν» και αυτή τη στιγμή διεξάγεται από τις αρχές έρευνα σε βάρος του διευθυντή, με στόχο την πραγματική απονομή δικαιοσύνης.

#ΘΑΝΑΤΟΣΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ #ΓΕΡΜΑΝΙΑ