δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ακροδεξιοί σε Ευρώπη και ΗΠΑ μποϋκοτάρουν την Toblerone!


Μία ακόμα ρατσιστική διαμαρτυρία που θυμίζει είδηση- τρολ, ήρθε να μας κάνει να γελάσουμε κρατώντας τα στομάχια μας - μέρες που είναι - αλλά και να μας κάνει να αναρωτηθούμε ξανά ποιος να είναι ο μέσος όρος IQ των ακροδεξιών στον πλανήτη!

Η αγαπημένη πολλών σοκολάτα πλέον έχει πιστοποίηση «χαλάλ», που σημαίνει ότι μπορεί να καταναλωθεί από τους Μουσουλμάνους.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε την οργή ψεκασμένων ακροδεξιών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, οι οποίοι θέλουν μποϋκοτάζ στην γνωστή σοκολάτα!

Η πιστοποίηση είχε ήδη πραγματοποιηθεί από τον περασμένο Απρίλη, όμως τώρα έγινε ευρέως γνωστή, καθώς την έκανε μεγάλο θέμα το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία».

Το ξενοφοβικό κόμμα άρχισε να κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το χάσταγκ #BoycottToblerone !

Το αναμενόμενο θα ήταν το μποϊκοτάζ των ακροδεξιών να προκαλέσει κύμα γέλιου παγκοσμίως, πράγμα που εν μέρει έγινε.

Όμως, από την άλλη, φασίστες σε όλο τον κόσμο έδειξαν να στηρίζουν αυτή την θέση και να διαδίδουν το μποϊκοτάζ!

Οι περισσότεροι υποστηρικτές συναντώνται, αυτή τη στιγμή, σε Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία και Γαλλία!

Η εταιρία Mondelēz International που παρασκευάζει την σοκολάτα και έχει έδρα στις ΗΠΑ, μάλιστα, αναγκάστηκε να απαντήσει, τονίζοντας ότι για να πάρει το γλύκισμα την πιστοποίηση «χαλάλ», δε χρειάστηκε κάποια προσαρμογή!

Θέση πήρε και το συμβούλιο Αμερικανο-ισλαμικών σχέσεων!

Ο εκπρόσωπος του συμβουλίου, Ιμπραήμ Κούπερ, δήλωσε ότι δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται ολόκληρο ζήτημα το θέμα της πιστοποίησης «χαλάλ», καθώς έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, για τη σοκολάτα «Cadbury’s»!

Συγκεκριμένα ο ίδιος ανέφερε:

«Είναι ένα από τα επανερχόμενα θέματα όχι μόνο στη χώρα αυτή, αλλά σε όλο τον κόσμο. Το φαγητό είναι κάτι οικουμενικό, γι’αυτό όσοι σπέρνουν ρητορική μίσους πέφτουν πάνω του. Είναι κάτι που αγγίζει τους πάντες και βλέπουν πως είναι ένα παραγωγικό όχημα για τη στενομυαλιά τους».

Εμείς να ευχηθούμε στους φασίστες να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μποϋκοτάροντας και τίποτα καραμέλες αυτή τη φορά!

#ΦΑΣΙΣΜΟΣΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ #ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ

© 2018 by RIPES

*Η συγγραφή και ανάρτηση ειδήσεων και άρθρων

στο site των Ριπών γίνεται εθελοντικά.