δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

5 εκατομμύρια από δωρεές σε 4 μέρες για το τείχος του Τραμπ στο Μεξικό..


Ο Ντόναλντ Τραμπ, που αποτελεί ένα από τα μελανότερα σημεία της σύγχρονης ιστορίας, ξεκίνησε μία νέα γελοιότητα.

Συγκεκριμένα, ένας φανατικός υποστηρικτής του και μεγάλος -απ’ ότι φαίνεται- ρατσιστής, έστησε ρατσιστικό crowdfunding για το τείχος που θέλει να χτίσει ο Τραμπ στο Μεξικό για να εμποδίζει την μετανάστευση.

Πρόκειται για έναν ανάπηρο βετεράνο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ονόματι Μπράιαν Κόλφατζ.

Ο Κόλφατζ ξεκίνησε, μόλις στις αρχές αυτής της εβδομάδα, διαδικτυακό έρανο μέσω της πλατφόρμας συμμετοχικής χρηματοδότησης GoFundMe.

Εκεί συγκεντρώνονται χρήματα για το τείχος του Τραμπ.

Σκοπός του ρατσιστή είναι να καταφέρει να συγκεντρώσει ολόκληρο το ποσό που απαιτείται για την οικοδόμηση του τείχους της ξεφτίλας, ποσό που ανέρχεται σε 5 δις δολάρια.

Αυτό φυσικά δεν είναι και κάποιο συνταρακτικό νέο.

Τις προθέσεις του ο Τραμπ τις είχε κάνει γνωστές εδώ και χρόνια σχετικά με το τείχος, οπότε δεν θα ήταν και απίθανο να εμφανιστεί κάποιος να τον στηρίξει και ακόμα και να γίνει πλατφόρμα δωρεών.

Το νέο, όμως, και το συνταρακτικό της υπόθεσης είναι η ανταπόκριση που έλαβε αυτό το εμετικό εγχείρημα.

Μέσα σε μόλις 4 μέρες η ανταπόκριση ήταν σοκαριστικά μεγάλη, σε σημείο να μας κάνει να αναρωτιόμαστε ακόμα μία φορά σε τι κόσμο ζούμε.

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, ο απαράδεκτος έρανος του βετεράνου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είδε τις δωρεές να εκτινάσσονται στις 78.000, συγκεντρώνοντας το ποσό των 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως ανέφερε ο ρατσιστής:

«Εάν τα 63 εκατομμύρια ψηφοφόρων του Τραμπ έδιναν από 80 δολ., θα μπορούσαμε να χτίσουμε το τείχος.

Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 5 δισ. δολ., ακόμη και αν φτάσουμε στο μισό, αυτό είναι το ήμισυ του τείχους. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό»...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρατσιστής έχει δεχτεί πληθώρα μηνυμάτων από πολίτες της Αμερικής, ώστε να διατεθούν τα χρήματα που συγκεντρώνονται για άλλους σκοπούς, κυρίως ανθρωπιστικούς.

Όμως, φυσικά, κάτι τέτοιο δεν τον βρίσκει σύμφωνο, καθώς τι καλύτερο από το να δαπανηθούν τόσα δισεκατομμύρια για να χτιστεί ένα τείχος που χωρίζει τους ανθρώπους, αντί να τους ταΐσουν.

#ΤΡΑΜΠ #ΝΤΟΝΑΛΝΤΤΡΑΜΠ #ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ