δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Η Δανία αποφάσισε εξορία για μετανάστες σε απομονωμένο νησί


Η ξενοφοβική κυβέρνηση της Δανίας πέρασε μέσω του προϋπολογισμού του 2019, μία ακόμα αντιμεταναστευτική της πρόταση, υπερψηφίζοντας σχέδιο που θυμίζει άλλες εποχές.

Το κοινοβούλιο της χώρας, λοιπόν, υπερψήφισε το σχέδιο να μεταφερθούν σε ένα μικρό νησί κρατούμενοι μετανάστες, που έχουν προβεί σε κάποιο αδίκημα.

Πρόκειται για ένα απομονωμένο νησί της βαλτικής θάλασσας έκτασης 17 στρεμμάτων, όπου θα μεταφερθούν 100 αιτούντες άσυλο, το αίτημα των οποίων έχει απορριφθεί και έχουν παρανομήσει.

Ακόμα, στο νησί θα μεταφερθούν και άλλοι αλλοδαποί υπήκοοι, οι οποίοι διαμένουν «παράνομα» στην Δανία, χωρίς άδεια παραμονής, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να απελαθούν νομίμως, καθώς κινδυνεύουν με βασανιστήρια ή εκτέλεση εάν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σε αυτή τη σύγχρονη εξορία, οι μετανάστες θα υποχρεούνται να αναφέρονται καθημερινά σε αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται παντού στο νησί, διαφορετικά απειλούνται να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο φυλάκισης.

Ο εκπρόσωπος των ακροδεξιών δήλωσε:

«Οι ξένοι εγκληματίες δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στη Δανία. Μέχρι να μπορέσουμε να τους ξεφορτωθούμε, θα τους μεταφέρουμε στο νησί Lindholm, όπου θα υποχρεωθούν να παραμείνουν τη νύχτα στο νέο κέντρο απελάσεων. Εκεί θα υπάρχουν παντού αστυνομικοί».

Παρόλο που οι εξορία των μεταναστών είναι ανατριχιαστική σε κάθε επίπεδο, σημειώνεται ότι δεν αναφέρεται πουθενά από την κυβέρνηση το μέγεθος της παρανομίας που πρέπει να έχει κάνει κάποιος για να εξοριστεί και καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό...

Στις αρχές του μήνα η υπουργός Μετανάστευσης της Δανίας, Inger Støjberg, στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας την γραμμή ότι πρέπει να δοθεί μήνυμα στους «ανεπιθύμητους μετανάστες»: «Αν είσαι ανεπιθύμητος στη Δανία, δεν θα πρέπει να ενοχλείς τον μέσο Δανό. Είναι ανεπιθύμητοι στη Δανία και πρέπει να το νιώσουν»...

Υπενθυμίζεται, ότι είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως, όταν πριν δύο χρόνια η Δανία είχε υπερψηφίσει νόμο ο οποίος προβλέπει πως οι δανέζικες αρχές μπορούν να κατασχέσουν αντικείμενα αξίας, όπως χρήματα και τιμαλφή μεταναστών για να καλυφθούν τα έξοδα διαμονής τους στη χώρα.

Η σύγχρονη εξορία που ονομάστηκε «κέντρο κράτησης», μέχρι πρότινος χρησιμοποιείτο ως «Σπιναλόγκα» για άρρωστα ζώα με μολυσματικές ασθένειες (αγελάδες, γουρούνια κλπ).

Το «κέντρο κράτησης» αναμένεται να συσταθεί το 2021 και θα κοστίσει 759 εκατ. κορώνες (115 εκατ. δολάρια).

Η κοντινότερη ακτή βρίσκεται δύο μίλια μακριά και δρομολόγια θα γίνονται με φέρι μποτ.

Ωστόσο, εκπρόσωπος των ακροδεξιών, Μάρτιν Χένρικσεν, είχε δηλώσει στην τηλεόραση πως: «θα μειώσουμε τα δρομολόγια του φέρι μποτ όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα κάνουμε την πρόσβαση στο νησί όσο πιο δύσκολη και πιο ακριβή μπορούμε».

#ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΦΑΣΙΣΤΙΚΑΚΟΜΜΑΤΑ #ΕΞΟΡΙΑ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ