δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Το δικαστήριο δικαίωσε το Documento για την διαμάχη με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι


Η αγωγή της συζύγου Μητσοτάκη εναντίον της εφημερίδας Documento, έπεσε στο κενό αναφορικά με δημοσιεύματα για τις σχέσεις της ίδιας με offshore εταιρείες, την μη υποβολή πόθεν έσχες και το αληθές η όχι της διάστασης της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκείνη την περίοδο.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απεφάνθη για την αγωγή της Μαρέβας Μητσοτάκη εναντίον της εβδομαδιαίας εφημερίδας Documento.

Σύμφωνα με την απόφαση, η εφημερίδα κατέγραψε την αλήθεια χρησιμοποιώντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται, ότι η εφημερίδα αποκάλυψε τις σχέσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη με offshore εταιρείες και την μη υποβολή πόθεν έσχες.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη κατέθεσε αγωγή εναντίον της εφημερίδας, ζητώντας 500.000 ευρώ, χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα και τους δημοσιογράφους συκοφάντες.

Ωστόσο, οι δικαστές αποφάσισαν «απολύτως δικαιολογημένο και αναγκαίο να ενημερώνονται οι πολίτες για την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς επίσης και τη δράση των ατόμων με τα οποία συνεργάζεται».

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ζεύγους Μητσοτάκη, εκείνη την περίοδο βρίσκονταν σε διάσταση, παρόλα αυτά οι δικαστές θεώρησαν ότι «είναι δικαιολογημένες οι αμφιβολίες που εκφράζονται για το βάσιμο ή όχι της διάστασης για την αποφυγή της δήλωσης πόθεν έσχες από το ζεύγος Μητσοτάκη».

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, το δικαστήριο αποφάσισε πως ο έλεγχος διαφάνειας του πολιτικού βίου είναι «πολύ σημαντικό διακύβευμα», κάνοντας λόγο για το «δημοσιογραφικό καθήκον» της ορθής ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Ενώ συνεχίζει, «τα επίδικα δημοσιεύματα αφορούν πραγματικά περιστατικά» και «αποτελούν τον πυρήνα της είδησης, είναι αληθινά, ακριβή και αντικειμενικά αναμφίβολα».

Πρωτόδικα, το δικαστήριο επιδίκασε μόλις 5.000 ευρώ από τα 500.000 που ζητούσε η Μαρέβα, για δύο «ήσσονος σημασίας ζητήματα» και η ανεπίσημη απάντηση της Νέας Δημοκρατίας προς τον Βαξεβάνη ήταν: «Από σήμερα είναι κοινός συκοφάντης και με τη βούλα», αφήνοντας να εννοηθεί πως η απόφαση δικαιώνει την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, στην οποία υποστηρίζει πως ο Κώστας Βαξεβάνης καταδικάστηκε «ως συκοφάντης».

Ο Βαξεβάνης απάντησε με μήνυση και αγωγή στον Άδωνη Γεωργιάδη που δήλωσε πως καταδικάστηκε «ως συκοφάντης», υποστηρίζοντας ότι ψευδώς διαδίδει ότι καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση στην υπόθεση με τη Γκραμποφσκι.

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΑΠΟΝΟΜΗ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΝΔ

© 2018 by RIPES

*Η συγγραφή και ανάρτηση ειδήσεων και άρθρων

στο site των Ριπών γίνεται εθελοντικά.