δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Πέντε άτομα με λευκές κουκούλες έβγαλαν με πένσα δόντια Αφρικανού στην Κύπρο


Μια φρικιαστική επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα έλαβε χώρα στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα.

Αφρικανός, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, δέχθηκε επίθεση από πέντε άτομα που φορούσαν λευκές κουκούλες Κου Κλουξ Κλαν.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο άντρας από την Αφρική μετέβη στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετήσει γνωστούς του και κατόπιν επέστρεφε σπίτι του από το αεροδρόμιο με ταξί.

Αφού πλήρωσε τον ταξιτζή, γύρω στις 4 το πρωί και βγήκε από το αυτοκίνητο, πριν προλάβει να μπει στο σπίτι του, δίπλα του σταμάτησε ένα αυτοκίνητο.

Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν πέντε άνθρωποι που φορούσαν τις χαρακτηριστικές λευκές κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν.

Στην συνέχεια τον πλησίασαν, τον άρπαξαν, τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν.

Όταν τελείωσαν με τα χτυπήματα, του του άνοιξαν το στόμα και του έβγαλαν τέσσερα δόντια με μια πένσα.

Παρά τις φωνές του θύματος της ρατσιστικής επίθεσης, δεν κινητοποίηθηκε κανείς και δεν έσπευσε κάποιος να τον βοηθήσει.

Επιπλέον, το θύμα δεν κατήγγειλε την επίθεση στην αστυνομία, λόγω του τρόπου που έχει αντιμετωπιστεί στο παρελθόν από τους αστυνομικούς.

Όπως υποστηρίζει το θύμα, αστυνομικοί τον έχουν αντιμετωπίσει ρατσιστικά στο παρελθόν, ακόμα και όταν έκανε καταγγελίες για επιθέσεις που είχε δεχθεί.

Ακόμα και ο τρόπος που χειρίστηκε η αστυνομία τις καταγγελίες του, τον αποθάρρυνε από το να πραγματοποιήσει κάποια νέα καταγγελία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» ότι αν το θύμα θελήσει να προχωρήσει σε καταγγελία, η αστυνομία θα διερευνήσει αντικειμενικά και με κάθε σοβαρότητα την υπόθεση, ενώ είναι σε θέση να τον βοηθήσει με ειδικούς επιστήμονες και λειτουργούς.

Όπως υποστήριξε:

«Ως Αστυνομία, επιθυμούμε να έχουμε γραπτή κατάθεσή του για το επεισόδιο, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε σχετική διερεύνηση. Ως Αστυνομία έχουμε και τους ειδικούς επιστήμονες και λειτουργούς, έχουμε και τους αστυνομικούς που μπορούν να χειριστούν τέτοιες υποθέσεις και γι’ αυτό θέλουμε να δώσει κατάθεση. Του διασφαλίζουμε ότι θα γίνει μια σωστή και αντικειμενική διερεύνηση. Τα όσα καταθέσει θα διερευνηθούν με κάθε σοβαρότητα. Θα διευθετήσουμε συνάντησή του με αξιωματικό του ΤΑΕ Λάρνακας ώστε να δώσει σε συγκεκριμένο άτομο την κατάθεση. Μπορεί να έρθει για κατάθεση μόνος ή με δικηγόρο ή με φιλικό του πρόσωπο».

Παρά την κατάσταση του θύματος της απίστευτης ρατσιστικής επίθεσης, έχει αντιμετωπίσει δυσπιστία, για το αν όντως συνέβη το περιστατικό, εφόσον δεν το κατήγγειλε, παρόλο που ο ίδιος έλαβε κάκιστη αντιμετώπιση από τους μπάτσους στο παρελθόν.

Σε φυλλάδες διαδικτυακές και μη, το περιστατικό αναφέρεται ως «αμφιλεγόμενο», επειδή δεν το γνώριζαν οι μπάτσοι.

Λες και οι μπάτσοι είναι η πηγή αλήθειας στην Ελλάδα, την Κύπρο ή οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη!

Το φάντασμα της λευκής κουκούλας όχι μόνο εξακολουθεί να υπάρχει πάνω από τον δυτικό κόσμο, αλλά τα θύματα του αντιμετωπίζονται με δυσπιστία, οι μαρτυρίες τους για τα βασανιστήρια που υπέστησαν αναξιόπιστες και το έγκλημα «αμφιλεγόμενο»...

#ΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ