δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Χιλιάδες Ούγγροι στους δρόμους ενάντια στον «νόμο των σκλάβων» και μετά την ψήφισή του


10.000 με 15.000 Ούγγροι βγήκαν στους δρόμους της Βουδαπέστης, παρά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, πλημμυρίζοντάς την, την Κυριακή, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που ψήφισε η ακροδεξιά κυβέρνηση.

Ο νόμος που πέρασε την περασμένη Πέμπτη, δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να απαιτήσουν από τους υπαλλήλους τους 400 ώρες επιπλέον υπερωριών την χρονιά.

Ακόμα, πέραν του γεγονότος ότι πολλές υπερωρίες που έχουν ήδη γίνει από εργαζόμενους στην Ουγγαρία δεν έχουν πληρωθεί ποτέ, το νέο νομοσχέδιο αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους και ως προς τις 400 υπερωρίες, καθώς ο εργοδότης δικαιούται να τις εξοφλήσει μέχρι και τρία χρόνια αργότερα.

Οι χιλιάδες Ούγγροι παρά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Φτάνει πια» και «Χάσου Όρμπαν», ζητώντας να ανακληθεί ο νόμος.

Στη συνέχεια, 2.000-3.000 διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα κεντρικά της δημόσιας τηλεόρασης, όπου 10 βουλευτές της αντιπολίτευσης μπήκαν στο κτίριο και ζήτησαν να διαβάσουν σε ζωντανή σύνδεση τα αιτήματα των πολιτών που ζητούν να ακυρωθεί ο «νόμος των σκλάβων» τον οποίο πέρασε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν.

Εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού, ενώ δυνάμεις ασφαλείας έβγαλαν δια της βίας από το κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης MTVA τους βουλευτές, ουσιαστικά τους πέταξαν έξω..

Την Δευτέρα, οι διαδηλωτές επέστρεψαν έξω από το κτίριο της δημόσιας τηλεόρασης, απαιτώντας να διαβαστούν τα αιτήματά τους.

Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «ο εργατικός νόμος θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η έλλειψη σε εργατικό δυναμικό που υπάρχει στην Ουγγαρία, ειδικά στη βιομηχανία, και θα επιτρέψει σε βάθος χρόνους στους εργαζόμενους να αυξήσουν το εισόδημά τους»..

Όμως το μόνο που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι ο Ορμπάν φασιστικά αποφάσισε να μετατρέψει σε σκλάβους τους εργαζομένους, οι οποίοι θα δουλεύουν 400 ώρες επιπλέον, χωρίς να τις πληρώνονται, τουλάχιστον άμεσα, ενώ ο ίδιος παίρνει υπό τον έλεγχό του σταδιακά τη δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ.

Παράλληλα εφαρμόζει σκληρή καταστολή ενάντια σε όσους διαμαρτύρονται για τον νόμο- έκτρωμα, μέσω της αστυνομικής βίας και τους αφαιρεί το δικαίωμα, έστω και να ακουστούν δημόσια τα αιτήματά τους.

Η φασιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας είναι μία ακόμα απόδειξη ως προς τις αυταπάτες που μπορεί να έχει κάποιος για την ακροδεξιά.

Όσο και να τρέφουν με μίσος για τους άλλους λαούς τις κοινωνίες τους, προσπαθώντας να πείσουν ότι είναι δίπλα στους εργάτες τους, για τον μόνο που πάντα δούλευαν και δουλεύουν είναι το κεφάλαιο και τα αφεντικά.

#ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ #ΟΥΓΓΑΡΙΑ #ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ