δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αθώος ο παιδεραστής επειδή το 11χρονο θύμα μεγαλοέδειχνε..


Το 2014 στην Μαδρίτη 25χρονος παιδεραστής προέβη σε σεξουαλική κακοποίηση 11χρονου κοριτσιού, όμως 4 χρόνια μετά δικαστήριο της Μαδρίτης ήρθε να τον αθωώσει, επειδή το 11χρονο θύμα έδειχνε μεγαλύτερο από την ηλικία του...

Ο δράστης και το θύμα συναντήθηκαν τυχαία την ώρα που έκαναν βόλτα τους σκύλους τους, χωρίς να γνωρίζονται από πριν.

Ο δράστης πλησίασε το κορίτσι και ύστερα από σύντομο διάλογο, της πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά, πράγμα που το κορίτσι δέχτηκε, προφανώς έχοντας άγνοια και μην μπορώντας φυσικά να είναι σε θέση να αποφασίσει κάτι τέτοιο στην ηλικία της.

Η πλέον 15χρονη έφηβη, αν και παραδέχτηκε το γεγονός ότι δέχτηκε την πρόταση του παιδεραστή, υποστηρίζει ότι του είπε εξαρχής την πραγματική της ηλικία.

Ωστόσο, ο παιδεραστής κάτι τέτοιο το αρνείται.

Κάποιος θα διερωτώταν αν έχει οποιαδήποτε σημασία ή διαφορά αν έδειχνε ένα- δύο χρόνια μεγαλύτερο το θύμα.

Κι όμως, δυστυχώς, έχει.

Το 2014 το όριο για συναίνεση σε σεξουαλική συνεύρεση ήταν τα 13 χρόνια!!!

Ένα χρόνο μετά, το 2015, το ηλικιακό όριο στον ισπανικό Ποινικό Κώδικα άλλαξε και έγινε τα 16 χρόνια. Επιτέλους.

Όμως, επειδή η δίκη πραγματοποιήθηκε με βάση την νομοθεσία που ίσχυε τότε, το δικαστήριο πείστηκε ότι αρκεί ένα 11χρονο παιδί να μοιάζει με 13, ώστε να συνευρεθεί κάποιος ενήλικας μαζί του και να μείνει ατιμώρητος.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο θεώρησε ότι το κοριτσάκι την εποχή εκείνη «φαινόταν μεγαλύτερο από την ηλικία του», αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς του δράστη της σεξουαλικής επίθεσης, που είπε ότι δεν θα μπορούσε να γνωρίζει την πραγματική της ηλικία.

Βέβαια, το δικαστήριο δεν έλαβε καν υπόψιν τους ισχυρισμούς του ανήλικου θύματος της σεξουαλικής κακοποίησης, ότι ο δράστης ήξερε την αλήθεια για την ηλικία της.

Γιατί άλλωστε στις πατριαρχικές κοινωνίες ορισμένες φορές, όπως είδαμε, μεγαλύτερο βάρος έχει η κατάθεση του θύτη από το ίδιο το θύμα.

Το δικαστήριο, ακόμα, για να στηρίξει την απόφασή του αναφέρει ότι το κορίτσι, όταν κατέθεσε στην αστυνομία και την εξέτασαν οι γιατροί, «έπεσε σε αντιφάσεις» και «φαινόταν ότι το μόνο που την ενδιέφερε ήταν μην τη μαλώσει ο πατέρας της» ..γεγονός που δεν φαίνεται φυσιολογικό σε ένα δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση ενός 11χρονου σεξουαλικά κακοποιημένου κοριτσιού.

Το δικαστήριο, τέλος, φάνηκε να μην επηρεάζεται καν από το γεγονός ότι υπάρχει ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία, το κορίτσι έχει πλέον αναπηρία σε βαθμό 65% λόγω διαταραχής της προσωπικότητας, γνωστικών διαταραχών και συναισθηματικής διαταραχής, εξαιτίας της κακοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη κατάπτυση απόφαση δικαστηρίου στην Ισπανία, μέσα μόλις σε λίγες μέρες, αφού ήρθε λίγο μετά την απόφαση του εφετείου που απέρριψε την προσφυγή συνηγόρων 18χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα βιασμού σε υπαίθρια γιορτή τον Ιούλιο του 2016 στην Παμπλόνα, υπόθεση που προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και διαδηλώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.

Όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση, οι 5 μπορεί να εκμεταλλεύθηκαν τη μέθη της, αλλά... δεν τη βίασαν.

Ακριβώς όπως και ο άλλος μπέρδεψε την ηλικία...

#ΓΥΝΑΙΚΑ #ΠΑΙΔΙΑΒΙΑ #ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΒΙΑ #ΙΣΠΑΝΙΑ