δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι μπάτσοι που συνδέονται με τον θάνατο του Ζακ


Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Οι μπάτσοι που αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες για θανατηφόρα σωματική βλάβη στον Ζακ, απολογήθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως τις τελευταίες ώρες, υποστήριξαν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν τα εγχειρίδια της αστυνομίας για τη χειροπέδηση...

Όπως οι περισσότεροι θα θυμούνται, το ίδιο είχε υποστηρίξει και σε δελτίο ειδήσεων και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Δημοσθένη Πάκου, ο οποίος είχε δηλώσει: «Αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει...», ενώ συνέχισε λέγοντας «ότι οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτε περισσότερο ή λιγότερα από όσα προβλέπονται στα εγχειρίδια της ΕΛΑΣ».

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν με βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο οποίο αποκαλύφθηκε η ωμή και απίστευτη βία, με την οποία αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί τον αιμόφυρτο Ζακ, ενώ στην συνέχεια πέρασαν χειροπέδες στο ενδεχομένως ήδη άψυχο κορμί του.

Την ίδια «γραμμή» ακολούθησαν, λοιπόν, ενώπιων του ανακριτή και οι τέσσερις μπάτσοι, στους οποίους απαγγέλθηκαν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά την απολογία τους.

Ο 23ος ανακριτής στο κατηγορητήριο περιέγραψε τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ την ώρα που συλλαμβανόταν:

«Ειδικότερα εσύ έπληξες (με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του) προκαλώντας σε αυτόν σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει.

Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Ο ανακριτής, ωστόσο, πείστηκε εφόσον τους άφησε ελεύθερους χωρίς περιοριστικούς όρους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί κατά των αστυνομικών, ο ανακριτής θεωρεί ως δεδομένο το αναπόδεικτο σενάριο του «επίδοξου ληστή» Ζακ, που «είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι».

Οι εξελίξεις γύρω από τον θάνατο του Ζακ και την «απόδοση δικαιοσύνης» που δεν έρχεται ποτέ, παρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το αρχικό μύθευμα έχει πια καταρρεύσει, δείχνουν μέρα με την μέρα ότι έχει στηθεί ένα μεγάλο παιχνίδι συγκάλυψης, ώστε να προστατευτούν μπάτσοι και νυκοκυραίοι.

Το γεγονός αυτό, καθιστά επιτακτική την ανάγκη να μην ξεχαστεί τίποτα και να συνεχίσουμε την μάχη μέχρι να αποδοθεί η ελάχιστη δικαιοσύνη γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ