δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Δύο φορές καταδικασμένος χρυσαυγίτης σε ψηφοδέλτιο στις εκλογές των μπάτσων!!!


Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν αποτελεί νέο, όμως αξίζει να αναφερθεί ως ακόμα ένα γεγονός, στο οποίο ξεδιάντροπα δείχνουν μπάτσοι και χρυσαυγίτες ότι είναι ένα και το αυτό.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν εκλογές του Σωματείου Ειδικών Φρουρών.

Στο ψηφοδέλτιο της Δύναμης Ενωτικής Ελεύθερης Τάσης Αστυνομικών (ΔΕΛΤΑ) της παράταξης του «περίφημου» και λαλίστατου στα κανάλια, Βασίλη Ντούμα, συμμετέχει καταδικασμένος χρυσαυγίτης μπάτσος!

Πρόκειται για τον Ιωάννη Αδρασκέλα, ο οποίος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για δύο επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

Η πρώτη ήταν στο «Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο» στις 17/6/2000 και η δεύτερη σε μέλη της ΟΣΕ στην πλατεία Κυψέλης στις 30/6/2000.

Ο φασίστας Ιωάννης Αδρασκέλας, ήταν από τα πρώτα πρόσωπα της αστυνομίας που αποδείκνυαν τους ισχυρούς δεσμούς της Χρυσής Αυγής με τους μπάτσους.

Μάλιστα, είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας ντοκουμέντο που περιελάμβανε τηλεφωνικές συνομιλίες δύο μελών του ναζιστικού μορφώματος λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν και πραγματοποιήθηκε πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Μεσογείων, καταγράφηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες, με τον γνωστό χρυσαυγίτη Σωτήρη Δελεβέκο και με τον εν λόγω μπάτσο, ο οποίος και τον ενημερώνει για την πορεία της διαδήλωσης και τις κινήσεις της αστυνομίας.

Ο Αδρασκέλας κάλεσε τον Δελεβέκο και του είπε:

«Ελα ρε, ήμουνα κάτω και δεν ήθελα να φανώ ότι μιλάω, κατάλαβες; Για αυτό και στο ’κλεισα» λέει και τον ενημερώνει ότι «σε κάνα δυο ώρες θα ’χει συμμετοχή μεγάλη. Και είναι όλοι, είναι τα τεμάχια (sic), είναι η ΔΗΜΑΡ, είναι ο Συνασπισμός, είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, θα ’χει πολύ κόσμο. Τώρα την εξέλιξη, φίλε, δεν την ξέρει κανένας έτσι; Ντάξει’ ο σχεδιασμός είναι άμα τα τεμάχια προχωρήσουν προς τα πάνω (σ.σ. προς τη Μεσογείων) να τους κόψουμε».

Στην συνέχεια ο Δελεβέκος του απαντάει:

Θα μ’ έχεις ενήμερο ό,τι χρειάζεται; Να μείνω ήσυχος; Να ’μαστε σε επικοινωνία;»

Και πήρε την απάντηση:

«Ναι ρε, σε σημείο που μπορώ να μιλήσω, ξέρεις μην καρφωθώ, εννοείται, όπως πάντα».

Αργότερα, όταν η συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο μπάτσος παίρνει πάλι τον Δεβελέκο, όπως του υποσχέθηκε και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

Αστυνομικός: Σαν τις κατσαρίδες βγαίνουνε, βγαίνουνε, βγαίνουνε. Μπενάκη γύρισα βγαίνουνε. Πέντε, τρεις, δύο, έξι, δύο γκόμενες, τρεις -πού στο διάολο!- και πάνε όλοι στα Προπύλαια. Πάνω από χίλια άτομα.

Δεβελέκος: Ανέστησες τον πεθαμένο (σ.σ. το αντιφασιστικό κίνημα, δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα).

Αστυνομικός: Αυτό, ρε μαλάκα. Μαλάκα, τώρα άμα είχα κάμερα είναι πέντε, έξι, δύο, ένας. Αυτό, ανέστησες τον πεθαμένο. Είχαν πεθάνει ρε μαλάκα. [...]

Αυτός, λοιπόν, είναι ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης, όπου στο ναζιστικό μόρφωμα αναφέρεται ως «Μάνος».

Αυτόν έβαλε στο ψηφοδέλτιο του ο Ντούμας, ο οποίος συχνά πυκνά βγαίνει στα κανάλια και σκίζει τα ρούχα του για την «ανομία» στην Ελλάδα, ζητώντας διαρκώς μέτρα σκληρής καταστολής.

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΑΚΡΟΔΕΞΙΑ #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗΕΠΙΘΕΣΕΙΣ