δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Λέσβος: Άγρια ρατσιστική επίθεση με σοβαρό τραυματισμό μετανάστη εργαζομένου


Άλλο ένα περιστατικό με τους μετανάστες που έρχονται και μας «αλλοιώνουν τον πολιτισμό», σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες..

Το απίστευτο περιστατικό ρατσιστικής βίας έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Στο μεγάλο σούπερ μάρκετ εργάζεται μετανάστης από το Μπαγκλαντές, ο 45χρονος Εαμάν Ουντίν, και συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης, περισσότερα από πέντε χρόνια, όπου συγκεντρώνει τα καροτσάκια των πελατών.

Το Σάββατο, λοιπόν, την ώρα της εργασίας του, είδε «Ελληναρά» να παρκάρει σε θέση ΑμεΑ.

Τότε, στο πλαίσιο της εργασίας του, ο Εαμάν Ουντίν, ζήτησε από τον πελάτη του σούπερ μάρκετ να μην παρκάρει στην θέση αυτή, καθώς όπως ήταν σαφές, προορίζεται για άτομα με αναπηρία.

Τότε ο 29χρονος Έλληνας βγήκε έξαλλος από το αυτοκίνητο του, που τόλμησε ένας μετανάστης να του κάνει υπόδειξη, πήρε μεταλλικό λοστό που έβγαλε από το όχημά του και που ο κάθε ρατσιστής έχει πρόχειρο μέσα και επιτέθηκε με αυτόν στο θύμα, ενώ τον καθύβριζε.

Ο εργαζόμενος από το Μπαγκλαντές τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση, ενώ ο 29χρονος εγκατέλειψε αιμόφυρτο το θύμα του.

Ευτυχώς στον χώρο βρέθηκαν να βοηθήσουν το θύμα περαστικοί, οι οποίοι τον πήγαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Οι γιατροί αποφάσισαν χειρουργείο για την ανάταξη καταγμάτων..

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, το κάταγμα στο χέρι του θύματος, χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς ιδιαίτερα σοβαρό και η αποκατάσταση των τραυμάτων θα τον κρατήσει μακριά από τη δουλειά του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το περιστατικό ρατσιστικής βίας καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του σούπερ μάρκετ και την περασμένη Κυριακή ο ρατσιστής συνελήφθη.

Αυτή τη στιγμή κρατείται, αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η απολογία του αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, όπου θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή κατηγορούμενος για πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

#ΜΥΤΙΛΗΝΗ #ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ