δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Κανένα δάκρυ για νεκρούς φασίστες στην Κρήτη!


Χθες πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο του εθνικιστή Κατσίφα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το 40ήμερο μνημόσυνο του φασίστα ήταν πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και του κινήματος πολιτών «ΑΡΔΗΝ», σε συνεργασία με εθνικιστικούς κύκλους της πόλης.

Το ρεζιλίκι των διοργανωτών πέρα από τους προφανείς λόγους της οργάνωσης μνημόσυνου, έφτασε στο να πουν ψέματα για το ποιοι είναι συνδιοργανωτές...

Ως συνδιοργανωτής, λοιπόν, του μνημόσυνου είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες και ο σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ηρακλείου, ο οποίος ωστόσο άδειασε τους οργανωτές και αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, με επίσημη ανακοίνωση!

«Η πολιτική, τα πολιτικά συμφέροντα και οι ακραίες απόψεις δε χωρούν στους κόλπους μας κι ούτε θα επιτρέψουμε να έχουν λόγο στο σύλλογό μας, που σκοπός του είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας».

Έπειτα από κάλεσμα των αντιφασιστών, που είχε προηγηθεί, έξω από τον Άγιο Μηνά, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί, μέλη αντιφασιστικών κινήσεων που ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους διοργανωτές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, έλαβε χώρα πραγματικός πετροπόλεμος και συμπλοκές μεταξύ αντιφασιστών και αστυνομικών, οι οποίοι είχαν φροντίσει να συγκεντρώσουν ισχυρές δυνάμεις.

Ένας μπάτσος τραυματίστηκε, ένας αντιφασίστας προσήχθη και αποχώρησε με χειροπέδες που του φόρεσαν οι μπάτσοι της ΟΠΚΕ, ενώ μία γυναίκα που βρισκόταν στον χώρο χτύπησε έναν από τους επικεφαλής αστυνομικούς που ήταν ντυμένος με πολιτικά ρούχα!!!

Λίγα λεπτά αργότερα από το χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού βγήκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο οποίος κατευθύνθηκε προς τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες, ώστε να κατευνάσει τα πνεύματα.. (!)

Βέβαια, αυτό δεν επιτεύχθη, καθώς ο ίδιος απευθυνόμενος στους αναρχικούς είπε η εκκλησία δεν έχει σχέση με την αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυο πλευρές, εξισώνοντας τον φασισμό και τον αντιφασισμό.

Όπως ήταν λογικό, δέχτηκε φραστική επίθεση από τους συγκεντρωμένους, επειδή δέχτηκε να επιτρέψει την τέλεση μνημοσύνου ενός φασίστα, όπως του είπαν και αποχώρησε πεζός.

Βέβαια, τα «αμερόληπτα» ΜΜΕ της Κρήτης, από εκείνη την στιγμή και έπειτα, κάνουν λόγο για προπηλακισμό στον Αρχιεπίσκοπο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χτυπήθηκε από τους αντιφασίστες, πράγμα που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Θέση υπεράσπισης του Αρχιεπισκόπου πήρε και ο γνωστός νεοδημοκράτης εθνικιστής Αυγενάκης, ο οποίος δήλωσε:

«Προπηλακισμοί και ύβρεις κατά του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, σήμερα, στο Ηράκλειο. Εκεί οδηγούν ο λαϊκισμός, οι ιδεοληψίες και η ακραία διχαστική ρητορική που διακινείται ανεξέλεγκτα από αντιδημοκρατικές συνιστώσες. Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία».

Εμείς απαντάμε ότι αυτό που δεν έχει θέση στην Κρήτη είναι ο φασισμός και η ηρωοποίηση ενός εθνικιστή.

Φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νησί!

Ανακοίνωση από Αντιφασίστες-τριες Ηρακλείου:

Σήμερα, Σάββατο 8 Δεκέμβρη το πρωί, είχε καλεστεί στο Άγιο Μηνά μνημόσυνο τιμής στην μνήμη του νεκρού φασίστα Κ. Κατσίφα. Στο φασιστοκάλεσμα του Νότη Μαριά και του κινήματος Άρδην, ανταποκρίθηκαν 30-35 φασίστες. Περίπου 50 αντιφασίστριες και αντιφασίστες συγκεντρωθήκαμε από τις 9 το πρωί απέναντι απ' την εκλησία. Για περίπου 1 ώρα είμασταν απέναντι απ' τους φασίστες, με τους μπάτσους (2 διμοιρίες, Ζητάδες, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες) ανάμεσά μας με μέτωπο φυσικά προς τα μας προστατεύοντας τα φιλαράκια τους. Αφού οι φασίστες μπήκαν στην εκκλησία να κάνουν το σταυρό τους 20 απ' αυτούς, οι περισσότεροι με παλούκια και κράνη, βγήκαν αποφασισμένοι να μας κάνουν πέσιμο. Μετα τις αντίστοιχες συνεννοήσεις με την αστυνομία κάναν το κύκλο του τετραγώνου -με συνοδία ζητάδων και ασφαλιτών- με αποτέλεσμα να βρεθούμε μέσα στο στενό με τους μπάτσους απ΄τη μία και τους φασίστες απ' την άλλη. Αλλά το σχέδιο δεν πήγε και τόσο καλά. Στην κατω μεριά του στενού οι φασίστες ισοπεδώθηκαν απ' τους μισούς συντρόφους ενώ οι άλλες μισές κρατούσαν την επίθεση της διμοιρίας απο την άλλη. Οι φασίστες κατέληξαν να τρέχουν και να παρακαλάνε στα στενά του Λάκκου, ενώ το σώμα της αντισυγκέντρωσης αποχώρησε συντεταγμένα απ' τη πίεση των μπάτσων. Απολογισμός του σκηνικού: 3 με 4 φασίστες στο νοσοκομείο και αρκετοί άλλοι τραυματίες. Απο τη δικιά μας μεριά μερικοί ελαφρά τραυματισμένοι από γκλοπιές μπάτσων και ένας με χτύπηματα στο κεφάλι. Σήμερα ήταν άλλη μια ηλιόλουστη μέρα που το Ηράκλειο έδειξε δυναμικά πως ήταν και θα παραμείνει μαχητικά αντιφασιστικό! Ήταν άλλη μια μέρα που είδαμε με τα μάτια μας τη συνεργασία μπάτσων και φασιστών. Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ενημέρωση/ ανακοίνωση για τα γεγονότα τις επόμενες μέρες. Καλούμε συνέλευση απολογισμού των γεγονότων και σχεδιασμό των επόμενων κινήσεών μας σήμερα στις 7 το απόγευμα στην κατάληψη Ευαγγελισμού υ.γ.1. Μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες. υ.γ.2. Φασίστες θα σας λιώσουμε. υ.γ.3. Τα τοπικά ΜΜΕ να σταματήσουν την παραπληροφόρηση. Αντιφασίστες-τριες Ηρακλείου

#ΚΡΗΤΗ #ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ