δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

146 μαθητές - αιχμάλωτοι της αστυνομίας στη Γαλλία


Απίστευτες εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου από το Λύκειο Σεντ Εξιπερί στην πόλη Μαντ-λα-Ζολί της βόρειας Γαλλίας.

Στο Λύκειο έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζονται από τους αστυνομικούς ως αιχμάλωτοι πολέμου 146 μαθητές!!!

Σε εικόνες και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, εμφανίζονται οι μαθητές με τα χέρια πίσω στην πλάτη ή στο κεφάλι, γονατιστοί ή καθισμένοι στο έδαφος.

Πιο συγκεκριμένα, οι μπάτσοι έχουν συλλάβει 146 παιδιά, τα έχουν εξαναγκάσει να γονατίσουν και να βάλουν τα χέρια πίσω από τα κεφάλια τους, την ώρα που ακούγονται να φωνάζουν προς τους συλληφθέντες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν..

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες ένα παιδί με αυτισμό και ένα 12χρονο.

Όπως είπε ο επικεφαλής της επιχείρησης τα άτομα συνελήφθησαν για «συμμετοχή σε ένοπλη οχλαγωγία» έπειτα από συγκρούσεις και καταστροφές προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο ήθελε να «διακόψει μια διαδικασία εκτός ελέγχου»!

Υπενθυμίζεται ότι μαθητές λυκείου και φοιτητές συμμετέχουν εδώ και μερικές ημέρες στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» προβάλλοντας τις δικές τους διεκδικήσεις κατά των μεταρρυθμίσεων για το λύκειο, για τις εξετάσεις στο τέλος του λυκείου (μπακαλορεά) και του νόμου που εγκρίθηκε πέρυσι για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Από την άλλη πλευρά, οι σοκαριστικές εικόνες ανάγκασαν σε δηλώσεις τον Υπουργό Παιδείας της Γαλλίας, ο οποίος ανέφερε ότι: «Η εικόνα αυτή είναι απολύτως σοκαριστική», ωστόσο στη συνέχεια τόνισε ότι τα βίαια επεισόδια του τελευταίου διαστήματος, οδήγησαν την αστυνομία σε αυτή την επιχείρηση!

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η εικόνα αυτή είναι απολύτως σοκαριστική. Υπάρχουν σοκαριστικές εικόνες γιατί βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό κλίμα βίας. (...) Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ και τις αποκομμένες εικόνες. Θα πρέπει να ξέρουμε τι συνέβη προηγουμένως, το πλαίσιο μέσα στο οποίο βρίσκονται.

Τι συνέβη χθες στην Μαντ-λα-Ζολί; Υπήρχαν στοιχεία εκτός λυκείου, άτομα συχνά άνω των 20 ετών, που είχαν συγκεντρώσει κάδους απορριμμάτων τις προηγούμενες ημέρες, είχαν αποκλείσει το λύκειο, είχαν επιστρατεύσει μαθητές ενίοτε και από άλλα λύκεια, είχαν εισβάλλει σε ένα οίκημα, κλέψει γκαζάκια (...) Διέπραξαν ακρότητες, επιτέθηκαν στις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες επεδίωξαν να τους θέσουν υπό έλεγχο και θέτοντάς τους υπό έλεγχο, τους έβαλαν απέναντι σε έναν τοίχο με τις εικόνες που βλέπουμε».

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος Ζαν-Πιερ Μινάρ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ότι σκοπεύει να προσφύγει στην ανώτατη αστυνομική αρχή IGPN και στον Υπέρμαχο των Δικαιωμάτων γι αυτή τη «σκηνή πολέμου».

Συνολικά, ωστόσο, αυτές δεν είναι οι μόνες συλλήψεις ανηλίκων από την γαλλική αστυνομία, καθώς έχει πραγματοποιήσει περίπου 700 συλλήψεις μαθητών, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση της μεταρρύθμισης του συστήματος πρόσβασης στα πανεπιστήμια.

#ΓΑΛΛΙΑ #ΓΑΛΛΙΑΒΙΑ #ΓΑΛΛΙΑΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ