δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Μπάτσοι χτυπούν ακινητοποιημένους διαδηλωτές στις χθεσινές κινητοποιήσεις


Στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκαν χθες πορείες με χιλιάδες ανθρώπους να τιμούν την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπου συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τη μέρα της δολοφονίας του από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το πρωί έγινε η μαθητική – φοιτητική πορεία που κατέληξε στη Βουλή και σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στην οδό Σταδίου στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος.

Το απόγευμα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στις 6 μμ στα Προπύλαια και αργότερα, στις 9 μμ, συγκεντρώθηκε κόσμος στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Στις πορείες ακούστηκαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και της καταστολής, και πολλά ακόμα για τον Ζακ..

Επεισόδια εκδηλώθηκαν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και οι μπάτσοι προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, σε εκτεταμένη χρήση χημικών και άσκηση βίας.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία προχώρησε σε 66 προσαγωγές και σε 13 συλλήψεις.

Στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία προχώρησε σε 15 συλλήψεις μετά την προσαγωγή 52 ατόμων για τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο των πορειών.

Αστυνομικός των ΜΑΤ χτυπάει συλληφθέντα με την ασπίδα του στο κεφάλι

Από τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια, ήρθε στο φως της δημοσιότητας βίντεο, που τράβηξε ο φωτορεπόρτερ του Telesur, Hibai Arbide Aza.

Στο βίντεο εμφανίζεται ματατζής να χτυπάει με την ασπίδα στο κεφάλι ανυπεράσπιστο συλληφθέντα, ενώ τον έχει ήδη ακινητοποιήσει και του έχει περάσει χειροπέδες πίσω από την πλάτη, οπότε και δεν έχει κανέναν τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποκρούσει ή να αποφύγει το χτύπημα...

Το βίντεο κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας της διεθνή κατακραυγή για την ελληνική αστυνομία.

Σε δεύτερο βίντεο εμφανίζεται άλλος μπάτσος να κλωτσά διαδηλωτή στο κεφάλι και το στήθος, ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος.

Παράλληλα, είχαμε και καταγγελία της Νεολαίας Σύριζα, η οποία διαμαρτύρεται για την αστυνομική καταστολή των χθεσινών πορειών!

Πιθανότατα δεν έχουν ενημερωθεί ότι ο Σύριζα είναι κυβέρνηση!

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ #ΑΛΕΞΗΣΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ