δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Μαντούβαλος και Πλεύρης οι δικηγόροι των μπάτσων!


Ένας εκ των τριών ιατροδικαστών που εξέτασαν τη σωρό του Ζακ Κωστόπουλου προχώρησε στην κατάθεση νέου, δεκασέλιδου πορίσματος.

Πρόκειται για το συμπληρωματικό πόρισμα του τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια του Ζακ, το οποίο επιβεβαιώνει και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και το βιντεοληπτικό υλικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας από την πρώτη μέρα.

Στο πόρισμα ξεκαθαρίζεται μια για πάντα ότι οι 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα, και ειδικά τα 14 από αυτά που ήταν και τα ισχυρότερα και διαπιστώθηκαν στο κεφάλι το, είναι αυτά που επέφεραν ισχαιμικό επεισόδιο, στο οποίο οφείλεται ο θάνατός του.

Με απλά λόγια, αποσαφηνίζεται πως το θύμα σταμάτησε να αναπνέει εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχθηκε, ενώ τονίζεται ότι τα χτυπήματα ήταν καίρια και κρίσιμα, οδηγώντας τον στον θάνατο.

Αποσπάσματα του πορίσματος:

«Ο θάνατος του Ζαχαρία Κωστόπουλου, επήλθε συνέπεια ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου, απότοκος πολλαπλών τραυματισμών σώματος – κυρίως κεφαλής»

«Με βάση τα νεκροψιακά, νεκροτομικά και τοξικολογικά – ιστολογικά ευρήματα: ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου οφείλεται στις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, που διαπιστώθηκαν ιστολογικώς. Με δεδομένη την απουσία υποκείμενης στεφανιαίας ή άλλης καρδιακής νόσου, άλλης υποκείμενης παθολογικής οντότητας -πλην της βαριάς ηπατικής βλάβης- καθώς και τοξίκωσης, οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε διάφορα σημεία του σώματος. Μέσω μηχανισμού "στρες" – ο όρος "στρες" με την ιατρική έννοια του όρου, δηλαδή την αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα που τείνουν να μεταβάλουν τη σωματική του ισορροπία»

«Η εγκεφαλική κάκωση δεν αντιστοιχεί σε βλάβη ενός μόνο οργάνου. Λόγω του κυρίαρχου ρυθμιστικού ρόλου του εγκεφάλου συχνά συνδυάζεται με μεταβολή στη λειτουργία πολλών συστημάτων του οργανισμού. Οι συστηματικές επιπλοκές της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης μπορεί να επηρεάσουν την έκβαση των ασθενών άμεσα, λόγω της βαρύτητας τους, ή έμμεσα οδηγώντας σε δευτεροπαθείς βλάβες [...] Όσο αφορά τον μηχανισμό πρόκλησης των σοβαρών κακώσεων κεφαλής, μετά από επισκόπηση του βίντεο σε σελίδα από το διαδίκτυο παρατηρώ ότι μετά την έξοδο του από τον υαλοπίνακα – τζαμαρία, πέραν των πολλαπλών λακτισμάτων που δέχεται επί της κεφαλής, δέχεται και ένα λάκτισμα επί της αριστερής επιφάνειας της κεφαλής και ακολούθως προσκρούει η κεφαλή με τη δεξιά της πλευρά επί ανενδότου επιφάνειας. Κατά την επιστημονική μου άποψη, το λάκτισμα αυτό ήταν εξαιρετικά ισχυρό και ικανό να προκαλέσει τις αιμορραγικές διηθήσεις των μαλακών μορίων της αριστερής κροταφικής και ινικής χώρας και αντίπλευρα θλαστικά τραύματα επί της δεξιάς πλευράς της κεφαλής. Η εν λόγω κάκωση ήταν τόσο ισχυρή που μπορούσε να προκαλέσει τα τραυματικά ευρήματα επί του εγκεφάλου»

«Συνολικά, ο μηχανισμός προκλήσεως των θλαστικών κακώσεων (τραυμάτων) με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τη μορφολογία τους, είναι συμβατά με πρόκληση τους από τέμνον όργανο (π.χ. τμήματα υαλού) κυρίως στα άνω άκρα, στην κεφαλή κυρίως δια πλήξεων με θλών όργανο (π.χ. λακτίσματα) αλλά και δια πρόσκρουσης σε ανένδοτη επιφάνεια (δυο τραύματα σχήματος Γ). Τα θλαστικά τραύματα αποτέλεσαν αιτία μικρής αιμορραγίας, η οποία επέδρασσε και αυτή σημαντικά στην επιβάρυνση του οργανισμού η οποία εξελισσόταν»

«Η ιστολογική εξέταση που διενεργήθηκε από το Ά Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέδειξε το τελικό γεγονός – ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, χωρίς από τον νεκροτομικό και ιστολογικό έλεγχο της καρδιά, να διαπιστωθεί προϋπάρχουσα καρδιακή νόσος ή στεφανιαία νόσος και συνεπώς το οξύ καρδιακό επεισόδιο – ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου (τελικό γεγονός) που καταγράφονται στην ιστολογική εξέταση, συνδέονται με τα περιστατικά του θανάτου – πολλαπλές κακώσεις σώματος και κυρίως της κεφαλής [...] Το σύνολο των τραυμάτων, αποτέλεσαν την αιτία των ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που διαπιστώθηκαν ιστολογικώς, μέσω μηχανισμού stress (με την ιατρική έννοια το όρου, δηλαδή αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλλουν τη σωματική του ισορροπία). Οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, επήλθαν σε έδαφος υγιών στεφανιαίων αγγείων και η οργανική επιβάρυνση (μέσω μηχανισμού οργανικού stress) λόγω των κακώσεων, αποτελεί την αποκλειστική αιτία»

Με βάση όλα τα παραπάνω, δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για παρανοήσεις μεταξύ της σχέσης των χτυπημάτων που δέχθηκε ο Ζακ από τους δολοφόνους και στην συνέχεια τους μπάτσους- δολοφόνους, και τον θάνατο που τελικά οδηγήθηκε.

Έτσι, μετά και την τελική απόδειξη ότι πρόκειται για δολοφονία, ήρθε η ώρα η αστυνομία να παίξει το δικό της χαρτί!

Συνήγοροι των μπάτσων αναλαμβάνουν οι νεοδημοκράτες δικηγόροι Πέτρος Μαντούβαλος και Θάνος Πλεύρης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών (ΣΕΦΕΑΑ)!

Η ΣΕΦΕΕΑ ανακοίνωσε ότι μετά από συνάντηση με τους μπάτσους, οι δύο δικηγόροι θα αποτελούν τους νομικούς παραστάτες των αστυνομικών, «χρησιμοποιώντας εκείνοι κάθε αναγκαίο Νομικό και Τεχνικό μέσο χρειάζεται για την διαλεύκανση της υπόθεσης».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Ο στόχος όλων μας είναι να παρασχεθεί κάθε νόμιμο, σοβαρό και αξιόπιστο μέσο , σε όλους τους παράγοντες της διαδικασίας, ώστε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε, εκείνο της διάχυσης άπλετου φωτός σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης και να αποδοθεί δικαιοσύνη»!!!

Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο... Η επιλογή των μπάτσων είναι αντάξια των μπάτσων!

Ένας φασίστας ψεκασμένος νεοδημοκράτης δικηγόρος και ένας χιλιοκαταδικασμένος και υπόδικος για δωροδοκία και χρησιμοποίηση της δικηγορικής ιδιότητας του για ιδιοτελείς σκοπούς, νεοδημοκράτης δικηγόρος!

Εύγε!

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ