δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Eθνικιστική πορεία μαθητών στον Πύργο Ηλείας...


Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στον Πύργο Ηλείας, πραγματοποίησαν χθες εθνικιστική πορεία, υποκινούμενη από φασίστες.

Ο μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία και φωνάζοντας: «Γερά, γερά, στα χνάρια του Μελά» και «Μακεδονία, γη ελληνική. Αλήτες, προδότες πολιτικοί».

Η πορεία πραγματοποιήθηκε για το «Μακεδονικό», την ώρα που 11 σχολεία της περιοχής βρίσκονται σε κατάληψη για αυτό τον λόγο.

Το σημαντικότερο, όμως, ζήτημα, είναι ότι οι καταλήψεις δεν προέκυψαν ύστερα από γενικές συνελεύσεις των μαθητών, αλλά με το έτσι θέλω των υποκινούμενων εθνικιστών μαθητών, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελούν μειοψηφία, και για αυτό τον λόγο απέφυγαν συλλογικές διαδικασίες.

Οι χρυσαυγίτες φυσικά εκθείασαν την πορεία και συνεχίζουν να στοχοποιούν γονείς και καθηγητές...

Εκτός από την Χρυσή Αυγή, που εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να στηρίζει τις μαύρες κινητοποιήσεις, αυτό τον δρόμο έχει πάρει και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ήδη από την αρχή των καταλήψεων, πανηγύριζε μέσω twitter για τις εθνικιστικές αυτές μαθητικές καταλήψεις που υποκινούνται από ακροδεξιούς.

Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν φωτογραφίες με σχόλια που δείχνουν ότι οι πίσω από τις καταλήψεις, βρίσκονται γονείς και συγγενείς των μαθητών, οι οποίοι ξεδιάντροπα απειλούν ότι θα κατέβουν να συμπαρασταθούν στα παιδιά «με κουμπούρια»!

Ευτυχώς, όμως, έρχονται σιγά σιγά με την αγωνιστική στάση των υπόλοιπων μαθητών, σε πολλές γωνιές της Ελλάδας.

Μαθητές από δεκάδες σχολεία της χώρας καταγγέλλουν τις καταλήψεις ως εθνικιστικές και καλούν «όλους τους μαθητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μετατρέψουν την εθνικιστική φιέστα σε πανελλαδική μέρα πολύμορφης δράσης ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό. Να κρεμάσουμε πανό, να πραγματοποιήσουμε συμβολικές αποχές, να πάρουμε αποφάσεις καταδίκης της συγκεκριμένης δράσης μέσα από τις συνελεύσεις μας, τα 15μελή και τα πενταμελή».

Οι φασιστικές καταλήψεις θα σπάσουν και οι φασίστες, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα πάρουν ότι τους δίνει πάντα η ιστορία. Και οι καταλήψεις θα σπάσουν από μαθητές.

#ΜΑΘΗΤΕΣ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ