δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Συνελήφθη ο Ριχάρδος!


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε Αττική, Βόλο και Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν λαθρεμπόριο χρυσού.

Συνολικά συνελήφθησαν 59 άτομα.

Ανάμεσά τους και ο γνωστός από την τηλεόραση μαυραγορίτης και 51χρονος ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος», Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς, ο οποίος έχει στην κατοχή του πάνω από 30 ενεχυροδανειστήρια.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, πέρα από το λαθρεμπόριο είναι και για κλεπταποδοχή και διάρρηξη! (ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ)

Ο λεγόμενος «Ριχάρδος» φέρεται να εμπλέκεται στη διακίνηση χρυσών αντικειμένων στο εξωτερικό (συγκεκριμένα: Τουρκία, Γερμανία).

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι του βρέθηκαν χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα τα οποία θα πήγαιναν για λιώσιμο, αλλά και «κλοπιμαία από χώρο που συντελέστηκε ανθρωποκτονία»...

Ακόμα, οι έμποροι χρυσού, κλεπταποδόχοι και διαρρήκτες που ανήκουν στις δύο εγκληματικές οργανώσεις, δέχτηκαν την επίσκεψη των αρχών στα σπίτια, καταστήματα, αποθήκες και αυτοσχέδια χυτήρια που κατέχουν, όπου και πραγματοποιήθηκε έρευνα.

Στα σημεία αυτά, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ράβδων χρυσού και ασημιού.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι μπάτσοι χρειάστηκαν την συνδρομή της ΕΚΑΜ λόγω της επικινδυνότητας των υπόπτων, ενώ εκείνοι μπούκαραν στους χώρους τη νύχτα από τα μπαλκόνια!

Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ο Ριχάρδος!

Υπενθυμίζεται, ότι ο γνωστός και μη εξαιρετέος απατεώνας «Ριχάρδος», έχει συλληφθεί και στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας στις 14 Ιουλίου του 2014 έπειτα από έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί σε δύο από τα καταστήματα που έχει στην κατοχή του, ύστερα από αστυνομική έρευνα.

Στο βιβλίο που τηρούσε η επιχείρηση υπήρχαν εγγραφές αντικειμένων αξίας άνω των 70.000 ευρώ, όμως αυτά δεν βρέθηκαν.

Τότε του ζητήθηκε να υποδείξει τους χώρους που φυλάσσονται τα τιμαλφή, και εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο έλεγχός τους.

Τότε γεννήθηκαν οι πρώτες υποψίες ότι τα ιδιοποιήθηκε παρανόμως μαζί με άγνωστους συνεργούς του και κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών.

Ωστόσο, δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του (!), παρόλο που ερευνήθηκε και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Ριχάρδος συνελήφθη ξανά στις 8 Μαΐου 2015 έπειτα από επιτόπιο φορολογικό έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να χωθεί μέσα στον Κορυδαλλό για τα καλά.

Η μέρα που συλλαμβάνονται οι μαυραγορίτες είναι μία καλή μέρα!

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ