δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ελεύθερη με αναστολή η καθαρίστρια!


Το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας αποφάσισε να ανασταλεί η ποινή κάθειρξης δέκα ετών που έχει επιβληθεί στην καθαρίστρια από τον Βόλο επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλειά ως καθαρίστρια.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι παρά το γεγονός ότι ακούγεται παντού ότι αυτή ήταν η αιτία της καταδίκης της, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς το αδίκημα της πλαστογράφησης έχει παραγραφεί.

Η καθαρίστρια κατηγορείται πως καταχράστηκε χρήματα του Δημοσίου, αδίκημα το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και δις ισόβια.

Ουσιαστικά, η γυναίκα κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε χρήματα από το δημόσιο, καθώς δούλεψε χωρίς να τηρεί τις προϋποθέσεις, εξαιτίας της πλαστογραφίας.

Δηλαδή, για να γίνει ακόμα πιο σαφές, την εικοσαετία που εργάστηκε σκληρά ως καθαρίστρια, ο μισθός που λάμβανε αποτελεί την υπεξαίρεση, λόγω μίας υπογραφής και έτσι προέκυψε και η εξοντωτική της ποινή.

Όπως η ίδια αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή, η αδικία εις βάρος της δεν τελείωσε εκεί, καθώς της αφαιρέθηκαν όλα τα ένσημα από την δουλειά της και διεγράφη από τα μητρώα, στα οποία πλέον φαίνεται σαν να μην έχει δουλέψει ούτε μία μέρα!

Ευτυχώς, η ιστορία της δεν πέρασε απαρατήρητη (πως θα μπορούσε άλλωστε;) και εξαιτίας της γενικής κατακραυγής και κινητοποίησης υπέρ της, κινήθηκαν οι διαδικασίες, ώστε να αλλάξει η απόφαση.

Την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε να διαβιβαστεί σε εκείνη η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου προκειμένου να τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης.

Μάλιστα, κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης και οι συνήγοροι της γυναίκας.

Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, η γυναίκα θα παραμείνει ελεύθερη μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο.

Η αναστολή τίθεται σε ισχύ για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση.

Ο συνήγορος της 53χρονης καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση του δικαστηρίου και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως η 53χρονη θα βγει σήμερα από την φυλακή.

Στην συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία και την ελπίδα του πως ο Άρειος Πάγος θα κάνει δεκτό το αίτημα αναίρεσης.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί, φυσικά, μία καλή αρχή, όμως αυτό που μένει είναι να υπάρξει και μια δίκαιη απόφαση, που θα αποκαθιστά την ίδια και την κοινωνική δικαιοσύνη.

48.000 υπογραφές υπέρ της καθαρίστριας!

Αυτό το διάστημα η αγανάκτηση του κόσμου ήταν εμφανέσταση και η συμπαράσταση συγκινητική.

Το «ThePressProject», ο «Ημεροδρόμος», η «Ελληνοφρένεια» και άλλα μέσα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, με ταυτόχρονη δημοσίευση από τις ιστοσελίδες τους, ζήτησαν υπογραφές στήριξης από τους αναγνώστες «προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η εξωφρενική αδικία».

Οι υπογραφές μέχρι αυτή την ώρα έχουν ξεπεράσει τις 48.000!!!

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΑΠΟΝΟΜΗ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ