δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

#ΜΠΛΟΚΟ_ΣΤΟΥΣ_ΦΑΣΙΣΤΕΣ από τους μαθητές!


Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για τις εθνικιστικές καταλήψεις και την εισροή των χρυσαυγιτών στα σχολεία για διαμαρτυρία για το Μακεδονικό (τη Συμφωνία των Πρεσπών), για την υπόθεση του νεκρού φασίστα Κατσίφα και την Βόρεια Ήπειρο.

Πρόσφατα, όμως, είδαμε να δημιουργούνται «εστίες» αντίστασης, οι οποίες προέρχονται από τους κόλπους των εκπαιδευτικών, του γονεικού αγωνιστικού κινήματος, αλλά και τους ίδιους τους μαθητές.

Δεκάδες σχολεία συντονίστηκαν ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις και η Πρωτοβουλία μαθητών και σχολείων εναντία στον φασισμό /εθνικισμό έχει προβεί σε συλλογή υπογραφών και καλεί σε άμεση αντιφαστιστική δράση.

Σιγά σιγά είδαμε να δυναμώνει σε ολόκληρη τη χώρα η αντίσταση απέναντι στους φασίστες, με τους μαθητές να εξουδετερώνουν απόπειρες εθνικιστικών καταλήψεων, από τις μειοψηφίες των χρυσαυγιτών.

Έτσι έγινε και στα Γιαννιτσά, στην Πέλλα, όπου μια χούφτα φασιστοειδών επιχείρησαν να καταλάβουν το ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, με συνθήματα περί Μακεδονίας, όμως βρήκαν μπροστά τους την αντίσταση των μαθητών, οι οποίοι τους ματαίωσαν τα σχέδια.

Μαθητής του ΕΠΑΛ Γιαννιτσών δήλωσε:

Από μαθητή του ΕΠΑΛ Γιαννιτσών: Σήμερα 10 γνωστοί φασιστοσκατόμυαλοι του σχολείου μας πήγαν να κάνουν κατάληψη για την «Μακεδονία».Οι μαθητές τους γυρίσαμε ακόμα μια φορά την πλάτη.Παλεύουμε οργανωμένα για τα πραγματικά προβλήματα του σχολείου μας. #ΜΠΛΟΚΟ_ΣΤΟΥΣ_ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Παρόμοια τύχη είχαν και οι φασίστες στην Φλώρινα, στο Γυμνάσιο Λαιμού.

Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, η οποία είχε να κάνει με την έλλειψη καθηγητή, 3 μήνες σχεδόν μετά την έναρξη των μαθημάτων, όμως τόνισαν ότι η δική τους κατάληψη δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις εθνικιστικές καταλήψεις, αναφέροντας ότι τα καλέσματα αυτών των καταλήψεων δεν είναι ανώνυμα και υποκινούνται απόν φασίστες.

Οι μαθητές του Γυμνασίου δήλωσαν:

Δεν απαντάμε στον εθνικισμό με εθνικισμό.. δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας στα Σκόπια, στη Βουλγαρία ή την Αλβανία.. #ΜΠΛΟΚΟ_ΣΤΟΥΣ_ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Από την άλλη πλευρά, το ΕΠΑΛ Καντάνου και το ΓΕΛ Παλαιόχωρας βρίσκονται σε κατάληψη υπό το γνωστό εθνικιστικό σύνθημα «Μακεδονία γη Ελληνική».

Μαθητές των σχολείων αυτών απάντησαν στην φασιστική πρόκληση, μιλώντας για εθνικιστική μειοψηφία συμμαθητών τους, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αφορά το σύνολο των παιδιών.

Τελικά, μέσα από συλλογικές διαδικασίες ήδη τα αιτήματα της κατάληψης έχουν αλλάξει, ενώ οι μαθητές σε κείμενό τους αναφέρουν τα παρακάτω:

Στις 19 του Νοέμβρη πάρθηκε απόφαση χωρίς τη συγκατάθεση του προέδρου και των μαθητών, από μια ολιγομελή ομάδα παιδιών που έκαναν κατάληψη με το σύνθημα “Μακεδονία γη ελληνική”. Επιπλέον, εθνικιστικά site χρησιμοποίησαν τα στοιχεία μας για να καλλιεργήσουν το μίσος με άλλους λαούς. Στο Γενικό Λύκειο της Παλαιόχωρας η κατάληψη άλλαξε τα αιτήματά της μετά από γενική συνέλευση του σχολείου.

Τα αιτήματα είναι 1. Μόνιμοι διορισμοί καθηγητών 2. Κρατική Χρηματοδότηση για τις ανάγκες του σχολείου. 3. Ασφαλής κι έγκαιρη μεταφορά των μαθητών στο σχολείο και 4. Να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο που θα μας βάζει δυο φορές πανελλήνιες. Καταδικάζουμε τους υμνητές της Χρυσής Αυγής, που οι πρόγονοί τους συνεργάστηκαν με το Χίτλερ κι έκαψαν τα χωριά μας. Απαιτούμε να φύγουν τα σχολεία από τους φασιστικούς χάρτες τους και από τα sites.

Μαθητές από ΕΠΑΛ Καντάνου και ΓΕΛ Παλαιόχωρας

Καλούμε όλους τους μαθητές να πάρουν θέση απέναντι από τους φασίστες.

Φυσικά δεν αναμένουμε, όλα αυτά να παρουσιαστούν στα κυρίαρχα μέσα, καθώς προτιμούν να προβάλουν τις καταλήψεις των φασιστών...

#ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΣΧΟΛΕΙΑ #ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΜΑΘΗΤΕΣ