δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Μετανάστης δέχτηκε επίθεση και οι μπάτσοι τον συνέλαβαν για χρέος


Το πρωί του Σαββάτου μετανάστης από το Μπαγκλαντές δέχτηκε απρόκλητη επίθεση, ενώ περίμενε στην κεντρική πλατεία του Καματερού για να πιάσει δουλειά σε εργολάβο του Δήμου.

Νεαρός άνδρας τον πλησίασε βρίζοντας τον χυδαία και προέβη σε σωματική επίθεση και προπηλακισμό εναντίον του μετανάστη.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και αρχικά αδιαφόρησε, όμως στη συνέχεια το θύμα της επίθεσης κατέθεσε μήνυση, με την στήριξη αλληλέγγυων, στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Η συνέχεια μας θύμισε ακόμα μία φορά την γελοιότητα των μπάτσων, οι οποίοι αντί να συλλάβουν τον δράστη της ρατσιστικής επίθεσης, ο οποίος αναγνωρίστηκε, συνέλαβαν το θύμα!

Κατά τη διάρκεια της μήνυσης, λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι ο μετανάστης έχει μία οφειλή 1.500 ευρώ και γι’ αυτό τον λόγο κρατήθηκε και δεν του επετράπη να μεταβεί στο νοσοκομείο, ούτε να εξεταστεί από ιατροδικαστή για την επίθεση.

Στο πλευρό όλης αυτής της απίστευτης περιπέτειας που βίωσε το θύμα, στάθηκε η Ανυπότακτη Πόλη Αγίων Αναργύρων – Καματερού, η οποία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση -καταγγελία.

Έπειτα από την παρέμβαση και την πολύωρη κράτηση του μετανάστη, του επιτράπηκε τελικά στις 8 τη νύχτα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, μετά από 13 ώρες!

Εκεί ο μετανάστης εξετάστηκε τελικά από ιατροδικαστή για την έκταση των χτυπημάτων που δέχτηκε.

Ανυπότακτη Πόλη Αγ. Αναργύρων – Καματερού

Απρόκλητη επίθεση με χαστούκια δέχτηκε εργάτης από το Μπαγκλαντές σήμερα στις 7πμ ενώ πήγαινε στη δουλειά του.

Η επίθεση έγινε από άγνωστο αρχικά σε αυτόν άτομο στο Καματερό.

Ο εργαζόμενος από το Μπαγκλαντές κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός, η οποία ήρθε, κατέγραψε την επίθεση και έφυγε, χωρίς να ασχοληθεί περαιτέρω.

Μετά από ειδοποίηση συναδέλφων του, στο πλευρό του εργαζόμενου βρέθηκε η Ανυπότακτη Πόλη Αγ. Αναργύρων-Καματερού.

Μετά το πέρας της βάρδιας, συνοδευόμενος από αλληλέγγυους και τη δημοτική σύμβουλο της Ανυπότακτης Πόλης πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Αγ. Αναργύρων όπου προχώρησε σε καταγγελία και μήνυση κατά του τραμπούκου ρατσιστή, αφού τον αναγνώρισε.

Παρά το ότι είναι γνωστή στην αστυνομία η διεύθυνση του ατόμου που τραμπούκισε τον μετανάστη, αυτό παραμένει ασύλληπτο. Αντ’ αυτού, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του μετανάστη επειδή βρέθηκε ότι εκκρεμεί εις βάρος του παλαιότερο δικαστήριο για παράνομη είσοδο στη χώρα, και ενώ ο άνθρωπος έχει ήδη αποκτήσει άδεια προσωρινής παραμονής!

Μετά από απαίτηση των αλληλέγγυων οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για ιατροδικαστική εξέταση και γνωμάτευση για τα χτυπήματα που είχε δεχτεί.

Η Ανυπότακτη Πόλη Αγ. Αναργύρων – Καματερού καταγγέλλει απερίφραστα τη ρατσιστική επίθεση αλλά και τη στάση της αστυνομίας, η οποία έσπευσε να κρατήσει το θύμα, την ίδια ώρα που ο θύτης κυκλοφορεί ελεύθερος. Δηλώνει έμπρακτα τη στήριξή της στον εργαζόμενο και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του και τη σύλληψη του γνωστού πια “αγνώστου” που του επιτέθηκε.

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ