δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αμφισβητεί το πόρισμα η πλευρά του κοσμηματοπώλη


Ένας προς έναν κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα οι ισχυρισμοί της υπερασπιστικής γραμμής των δολοφόνων.

Χθες βγήκε και το ιατροδικαστικό πόρισμα και δεν έμεινε τίποτα πια στα χέρια των νοικοκυραίων.

Το πόρισμα επιβεβαιώνει αυτό που όλοι ξέραμε, αυτό που είδαμε με τα μάτια μας, αυτό που παρακολούθησε όλη η χώρα, αλλά κάποιοι επέμεναν να αμφισβητούν, πως δηλαδή ο ξυλοδαρμός που υπέστη από τους δολοφόνους (και επίσημα πλέον) στο περιστατικό φρίκης της οδού Γλάδστωνος κόστισε τη ζωή στον άτυχο Ζακ.

Πιο συγκεκριμένα, θάνατο από «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου» τις οποίες συνδέει «αιτιωδώς» με τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, διαπιστώνει το ιατροδικαστικό πόρισμα των 10 σελίδων.

Στο συμπέρασμα της έκθεσης αναφέρεται ότι «ο θάνατος επήλθε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου σε έδαφος πολλαπλών τραυμάτων σώματος», ενώ η επίμαχη παράγραφος αναφέρει ότι:

«Με βάση τα νεκροψιακά νεκροτομικά τοξικολογικά ευρήματα, ο θάνατος του ανωτέρω οφείλεται στις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που διαπιστώθηκαν ιστολογικώς. Με δεδομένη την απουσία υποκείμενης στεφανιαίας ή άλλης καρδιακής νόσου ή άλλης υποκείμενης παθολογικής τοξίκωσης, καθώς και τοξίκωσης ή ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έχει ο θανών σε διάφορα σημεία του σώματος μέσω μηχανισμού στρες (ιατρική έννοια του όρου), δηλαδή αντίδρασης του οργανισμού, προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα που τείνουν να μεταβάλλουν τη σωματική του ισορροπία».

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό δύο μέρες πριν, σύμφωνα με την εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης, δεν ανιχνεύθηκε καμία ναρκωτική ουσία στον οργανισμό του Κωστόπουλου. Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων γεγονός που φαίνεται να οφείλεται σε κοινά αναλγητικά φάρμακα, ενώ βρέθηκε μεν μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, αλλά στο συγκεκριμένο ύψος δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Και τώρα νοικοκυραίοι; Τώρα που αποδείχτηκε ότι τον σκότωσαν στο ξύλο κυριολεκτικά;

Ο Ζακ βρέθηκε τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο.

Εκεί που δεν ήταν κανείς να υπερασπιστεί ένα αθώο θύμα μιας δολοφονικής και απρόκλητης επίθεσης.

Όμως σε μία χώρα που ο νεκρός αποτελεί εξαίρεση για τα πατριαρχικά πρότυπα και δεν δικαιώνεται ούτε όταν έρχεται και τυπικά η δικαίωση, κανένα σημείο δεν είναι σωστό. Καμία ώρα.

Συνεχίζουν να τον σταυρώνουν και μετά θάνατον.

Ακόμα και τώρα.

Δεν έμεινε τίποτα πια για αυτούς για να στηρίξουν τους αρχικούς ισχυρισμούς τους, και παρόλα αυτά, αντί θα το βουλώσουν επιτέλους και να ζητήσουν μια συγγνώμη, συνεχίζουν να είναι απέναντι του. Απέναντί μας.

Και μιας και δεν τους επιτρέπεται πια να στήσουν τηλεοπτικές ψηφοφορίες με αντικείμενο ένα ιατροδικαστικό - επιστημονικό - πόρισμα, άρχισαν να μιλούν για θάνατο λόγω κρίσης πανικού και να αμφισβητούν την ύπαρξη θανατηφόρων χτυπημάτων..

Κι ας το λένε οι επιστήμονες ..τι ξέρουν αυτοί;;

Αλλά δεν είναι μόνο οι νοικοκυραίοι, τα κανάλια και οι λίγο πολύ γνωστοί που θα άνοιγαν τον βόθρο τους και αυτές τις ώρες.

Σήμερα ήρθε, μία μέρα μετά και η αντίδραση των άμεσα εμπλεκόμενων.

Των δολοφόνων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη που εμπλέκεται στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αμφισβητεί το πόρισμα. Συγκεκριμένα αναφέρει προκλητικά μεταξύ άλλων ότι το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως είναι επιστημονικά μη παραδεκτό.

Παράλληλα τονίζει «διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου».

Η εμετική ανακοίνωση:

Η δια της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει», καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό.

Στην παρούσα φάση τρεις επισημάνσεις:

1)Η απουσία τοξίκωσης είναι διαπίστωση, διαμετρικά αντίθετη προς τις περιγραφές των πολλών αυτόκλητων μαρτύρων που έχουν καταθέσει. Περαιτέρω δεν έχει διενεργηθεί (περιέργως) έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη και (ανεπιτρέπτως) δεν έχουν μετρηθεί στο αίμα τα επίπεδα της ευρύτατα διαδεδομένης ψυχοδραστικής ουσίας α-pvp (α-πυρριδινοφεντιοφενόνη) με συνέπεια ο έλεγχος να είναι ατελής.

2) Η αναφερόμενη στρεσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του χρόνου του επεισοδίου, σύμφωνα με περιγραφές πολλών μαρτύρων αλλά και ειδικώς της μάρτυρος, προσώπου οικείου του θύματος με την οποία είχε επικοινωνία λίγο πριν το περιστατικό.

3)Ο μηχανισμός προκλήσεως των τραυμάτων είναι κατά τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών (ποικίλος) με μόνο επτά (7) από αυτά επί συνόλου εικοσιτριών (23) να προήλθαν από επενέργεια τρίτων επί του σώματος του θανόντος.

Με δεδομένα τα ανωτέρω διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου.

ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση

Την ίδια ώρα, σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση αναβαθμίστηκε η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί για τη στάση που τήρησαν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Ζακ Κωστόπουλος, ενώ είχε υποστεί λιντσάρισμα.

Οι εννέα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών που ελέγχονται τέθηκαν αυτόματα στη διάθεση του επιτελείου της ΓΑΔΑ, μέχρι να ολοκληρωθεί η Εξέταση.

Μηνύσεις κατά ΔΙΑΣ και ΕΚΑΒ από την οικογένεια του Κωστόπουλου

Παράλληλα, όπως έχει διαρρεύσει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου αναμένεται να υποβάλει μηνύσεις κατά όσων ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας, στις τελευταίες στιγμές του, δηλαδή σε μέλη του ΕΚΑΒ και σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Όπως αναφέρει η εκ των συνηγόρων της οικογένειας, Άννυ Παπαρούσου, επιθυμούν να διερευνηθούν όλα τα στάδια της φρικτής κατάστασης που αντιμετώπισε ο Ζακ μέχρι να εκπνεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, δεμένος πισώπλατα με χειροπέδες.