δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

«Μαρξιστική συνωμοσία» η κλιματική αλλαγή για τον νέο ΥΠΕΞ της Βραζιλίας


Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μπολσονάρου στη Βραζιλία, Ερνέστο Αραούχο, μιλώντας για την κλιματική αλλαγή, την αποκάλεσε «μαρξιστική συνωμοσία», που σκοπό έχει να περιορίζει τις δυτικές καπιταλιστικές οικονομίες και να ενισχύει την ανάπτυξη της Κίνας.

Και σαν να μην ήταν ήδη αρκετό αυτό, συνέχισε λέγοντας ότι κατηγορεί ανοιχτά την κεντροαριστερά της χώρας για «ποινικοποίηση του κρέατος, του πετρελαίου και του ετεροφιλόφυλου σεξ»!

Ο νέος ΥΠΕΞ τάσσεται ενάντια στο «δόγμα» της παγκοσμιοποίησης και περιγράφει την ιδέα της προστασίας του περιβάλλοντος ως ένα «εργαλείο των αριστερών για παγκόσμια κυριαρχία».

Τον περασμένο Οκτώβριο, έγραψε σε ανάρτησή του για το ζήτημα:

«Αυτό το δόγμα χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει τους κρατικούς ελέγχους στην οικονομία και για να ενισχύσει την εξουσία των διεθνών οργανισμών πάνω στα έθνη, όπως επίσης και για να περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη στα δυτικά καπιταλιστικά κράτη και να ενίσχυση την ανάπτυξη της Κίνας».

Σε επόμενη ανάρτηση, ανέφερε:

«Το κεντροαριστερό κόμμα της Βραζιλίας, PT, ποινικοποιεί το σεξ και την αναπαραγωγή, υποστηρίζοντας ότι όλες οι ετεροφιλόφυλες σεξουαλικές σχέσεις είναι βιασμοί και κάθε μωρό είναι απειλή για τον πλανήτη κι αυξάνει τις εκπομπές του άνθρακα».

Ο νέος ΥΠΕΞ της Βραζιλίας ανακοινώθηκε από τον Μπολσονάρου την περασμένη Τετάρτη και θα αναλάβει τα καθήκοντά του το ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο Ερνέστο Αραούχο, είναι ακριβώς ότι περιμέναμε από τον Μπολσονάρου να επιλέξει στη θέση αυτή, όπως αντίστοιχα έχει κάνει και με όλους τους υπόλοιπους υπουργούς του με το βρώμικο παρελθόν.

Φυσικά την ίδια γραμμή για τα περιβαλλοντικά ζήτημα έχει και ο Μπολσονάρου, ο οποίος μάλιστα έχει εκδηλώσει πρόθεση να προσφέρει τον Αμαζόνιο στις πολυεθνικές.

Τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο αυτού του πράγματος τον αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς. Οι συνέπειες για το περιβάλλον και τους ιθαγενείς που ζουν εκεί, θα είναι τεράστιες. Και δεν αφορούν μόνο την Βραζιλία, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη.

Ήδη περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας έχουν εκδηλώσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή Αραούχο, ενώ κρούουν και τον κώδωνα του κινδύνου, ο οποίος σαφώς δεν μπορεί να ακουστεί από την φασιστική μελλοντική ηγεσία της χώρας.

Βέβαια, δεν είναι και η πρώτη φορά που ακροδεξιοί υποτιμούν το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και των περιβαλλοντικών ζητημάτων, καθώς παρόμοιες απόψεις έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν και ο Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Αμερικής έχει κατά καιρούς εκφραστεί απαξιωτικά κατά της θεωρίας της κλιματικής αλλαγής, χαρακτηρίζοντάς την «απάτη»!

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι ακόμα μια κυβέρνηση φασιστών, εκφράζουν πέρα από τις υπόλοιπες ανεκδιήγητες αντιλήψεις τους και αυτήν.

Το μέλλον του πλανήτη και η καταστροφή του από το ανθρώπινο είδος, δεν είναι ακόμα μία γραφική άποψη κάποιων «κολλημένων», όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι φασίστες.

Είναι εδώ και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Και όσο κράτη βγάζουν κυβερνήσεις από αυτόν τον ιδεολογικό βόθρο, πέρα από όλα τα υπόλοιπα δεινά που θα προκαλούν, θα δημιουργούν ανεπανόρθωτες πληγές και στο περιβάλλον.

#ΒΡΑΖΙΛΙΑ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ