δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Σημίτης: «Η επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Δεν έχω τίποτα να κρύψω»!


Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, στα τέλη Οκτωβρίου, έδωσε εντολή για άνοιγμα λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, μελών της οικογένειάς του και δύο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

Η εντολή δόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με κατάθεση Γάλλου στελέχους της εταιρείας Μισέλ Ζοσεράν που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών με γενικές αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

Έτσι, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού, της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδερφού του Σπύρου (με αφορμή δημοσιεύματα για ποσό 800 χιλιάδων ευρώ για τα οποία ήδη διενεργείται έρευνα και από την Εισαγγελία Διαφθοράς), του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και του πρώην υφυπουργού Βαγγέλη Μαλέσιου.

Σύμφωνα με το αίτημα απεστάλη στις τράπεζες στις 30 Οκτωβρίου, ζητείται και από τις πέντε να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

Ο Σημίτης και ο Χρυσοχοϊδης έσπευσαν να σχολιάσουν την εξέλιξη αυτή δηλώνοντας πως «δεν έχουν τίποτα να κρύψουν»!

Σημίτης: «Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη καθώς δεν έχω τίποτα να κρύψω».

Χρυσοχοΐδης: «Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν! Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν. Ψάχνουν εδώ και καιρό να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη και βάζουν στο κάδρο και τη σύζυγο του και τον αδελφό του για μια κατάθεση ενός Γάλλου πρώην στελέχους της εταιερίας ''Θαλής'' που ενδιαφερόταν για το C4I, ο οποίος καταδικάστηκε στη Γαλλία γιατί δεν μπόρεσε να αποδείξει όσα ισχυριζόταν. Αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις».

Υπεράσπιση Σημίτη από Βενιζέλο

Τον Σημίτη έσπευσε να υπερασπιστεί και ο Βενιζέλος, από το βήμα της βουλής, κατά την ομιλία του, στην οποία υποστήριξε ότι «κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας».

Συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε:

«Εδώ σήμερα ξεκινάει η διαδικασία της συναινετικής υποτίθεται αναθεώρησης και πληροφορούμαστε ότι διενεργείται έρευνα στους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη. Δηλαδή κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας! Ματαιοπονούν αλλά εκτίθενται και εκθέτουν και τη δικαιοσύνη».

Για στοχοποίηση έκανε λόγο η Γεννηματά!

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Φώφη Γεννηματά, σε έντονο ύφος είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να στοχοποιήσει τον Κώστα Σημίτη, τον «πρωθυπουργό των μεγάλων έργων και της ΟΝΕ»!

Ενώ συνέχισε αναφέροντας: «Ο πανικός τους θα τους κάνει να σπιλώσουν μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο»!!!

Η δήλωσή της:

«Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κώστα Σημίτη, τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση, δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ».

Απάντηση Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός απάντησε στην Γεννηματά και της ζήτησε να εξηγήσει πως κουνά το δάκτυλο, όταν έχει στις τάξεις του κόμματος της τον Ευάγγελο Βενιζέλο που εμπνεύστηκε το άρθρο 86 περί μη ευθύνης υπουργών.

«Έχετε ως στόχο στρατηγικό, λέτε, την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ότι ήττα ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της ΝΔ. Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει στρατηγική νίκη της ΝΔ. Επιμένοντας σε αυτή την ρητορική ενισχύοντας της με βαρύτατους χαρακτηρισμούς δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να επιταχύνετε την στρατηγική ήττα του κόμματός σας. Εμείς είμαστε εδώ, γιατί το επέλεξε ο λαός. Αναφέρεστε στο δημοψήφισμα του 2015, ξεχνάτε ότι τον Σεπτέμβριο 2015 θέσαμε στην κρίση λαού το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευση. Δεν κάναμε πραξικόπημα ούτε και κόλπα, είμαστε εδώ. Αυτό το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω, πέραν από τις όποιες πολιτικές διαφωνίες, πώς είναι δυνατόν να μας κουνάτε το δάχτυλο, όταν έχετε και κάποια ευθύνη ως παράταξη. Είμαι τελευταίος που θα πω ότι η ευθύνη για κάποια πρόσωπα είναι συλλογική για την παράταξή σας. Ο εμπνευστής του άρθρου 86 είναι πρώην πρόεδρός σας και εσείς έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο για την ανάγκη αλλαγής του άρθρου 86 χωρίς διάθεση αυτοκριτικής. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι ότι δεν αισθάνεστε στοιχειωδώς την ανάγκη μετά τα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, εκτός από Τσοχατζόπουλο βγήκαν στοιχεία και για Παπαντωνίου, όταν έρχονται υποθέσεις Μαντέλη και Τσουκάτου και δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη. Κανείς δεν λέει ότι δεν κάνατε και σημαντικά πράγματα ως παράταξη ή ο κ. Σημίτης δεν έκανε έργα. Αυτό που λέμε είναι πως δεν γίνεται κάποιοι να θεωρούν τους εαυτούς τους ως μόνιμους ιδιοκτήτες της χώρας. Να θεωρείτε ότι όποιος έχει την εντολή του λαού και σήμερα βρίσκεται στην εξουσία αλλά δεν ανήκει σε εσάς και την ΝΔ είναι περιστασιακός ένοικος στην δική σας ιδιοκτησία. Ιδιοκτήτης σε αυτό τον τόπο είναι ο λαός. Πολύ φοβάμαι ότι αν συνεχίσετε έτσι ο λαός θα σας δώσει μόνιμη έξωση».

#ΠΑΣΟΚ #ΣΚΑΝΔΑΛΑ