δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε απεργούς οικοδόμους


Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει ότι την Τετάρτη το πρωί ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων σε προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλα για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας από τις αστυνομικές αρχές.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «το περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου, με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους», ενώ κάνει λόγο για «κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται από τις αστυνομικές δυνάμεις με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.»

Χθες το πρωί, λοιπόν, στην πλατεία Κάνιγγος, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των συνδικάτων Οικοδόμων για να διαμαρτυρηθούν στα γραφεία εργοδοτικών οργανώσεων τους.

Εκεί σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, του Συνδικάτου Τύπου-Χάρτου και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, ασφαλίτης τράβηξε το όπλο του κατά της ομάδας περιφρούρησης!

Συγκεκριμένα, η καταγγελία της Ομοσπονδίας αναφέρει πως «σήμερα το πρωί, (σσ 14/11) ημέρα Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους»!

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των οικοδόμων, κατέφθασαν στο χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές.

Έπειτα όμως από «αποφασιστική» παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι οικοδόμοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στην ανακοίνωση τους, ακόμα, σημειώνουν:

«Χθες, είχαμε Εισαγγελείς και Πρωτοδίκες να ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για τις αρχαιρεσίες του, για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, τους επικεφαλής των παρατάξεων. Πριν λίγες μέρες, στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο γήπεδο της ΑΕΚ εμφανίστηκε αστυνομικός διευθυντής, που απειλούσε με Εισαγγελείς, λέγοντας ότι η απεργία είναι παράνομη, αποφασισμένη από μια "ισχνή μειοψηφία". Επίσης, πριν λίγες μέρες στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε η παρουσία ασφαλίτη, που ήταν με συγκεκριμένη αποστολή από το "Συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας.

Είναι φανερό, ότι η υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και σχεδιασμών πάει χέρι-χέρι με την ένταση των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στα Συνδικάτα, στη γραμμή πάλης που βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων. Ούτε οι οικοδόμοι, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι αγώνες θα σταματήσουν, όσα αντιδραστικά σχέδια κι αν θέσουν σε λειτουργία διάφοροι μηχανισμοί».

Τέλος, οι οικοδόμοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και τονίζουν ότι ούτε οι οικοδόμοι, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι αγώνες θα σταματήσουν, όσα αντιδραστικά σχέδια κι αν θέσουν σε λειτουργία διάφοροι μηχανισμοί και ότι θα βρίσκονται συσπειρωμένοι στην Ομοσπονδία στα Συνδικάτα τους στη γραμμή πάλης ...«θα τσαλακώσουν τα σχέδιά τους και θα επιβάλουν με τον αγώνα τους το δίκιο τους»!

Χθες αργά το απόγευμα, τοποθετήθηκε για το συμβάν και η πλευρά της αστυνομίας, φυσικά αρνούμενη το περιστατικό:

«Ο συγκεκριμένος αστυνομικός βρισκόταν στο σημείο για λήψη μέτρων σε συμβολαιογραφείο, μαζί με άλλους αστυνομικούς, ενώ ουδέποτε προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο, ούτε απείλησε με αυτό τους παριστάμενους συνδικαλιστές, όπως άλλωστε και οι ίδιοι παραδέχθηκαν στον επικεφαλής Αξιωματικό που μετέβη στο σημείο».

#ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ