δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Στη φυλακή το ζευγάρι που ονόμασε το παιδί του «Αδόλφο»


Δύο ακροδεξιοί γονείς, νοσταλγοί του Χίτλερ, στη Βρετανία αποφάσισαν να ονομάσουν το παιδί τους «Αδόλφο» και εμφανίζονται σε φωτογραφίες να ποζάρουν κρατώντας το μωρό τους και μια σημαία με τη σβάστικα.

Πρόκειται για τους Άνταμ Τόμας, 22 ετών, και Κλόντια Πατατάς, 38 ετών.

Το ζευγάρι καταδικάστηκε εν τέλει και οδηγήθηκε στη φυλακή, μαζί με τον 27χρονο Ντάνιελ Μπογκούνοβιτς, ως μέλη της παράνομης ακροδεξιάς οργάνωσης National Action (Εθνική Δράση).

Η National Action κηρύχθηκε παράνομη από τη βρετανική κυβέρνηση, αφότου μέλη της επιδοκίμασαν τη δολοφονία της βουλευτού Τζο Κοξ από ναζιστή το 2016.

Μάλιστα, η National Action είναι η πρώτη ακροδεξιά οργάνωση που απαγορεύτηκε στη Βρετανία εδώ και δεκαετίες.

Οι φασίστες γονείς είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο μηνύματα στα οποία εξυμνούσαν τον Χίτλερ, αλλά και φωτογραφίες όπου εμφανίζονται ως μέλη της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, ενώ έκαναν και τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Συγκεκριμένα, οι ίδιοι φωτογραφίζονται με το μωρό και με σημαία με την σβάστικα, και σε άλλες φωτογραφίες κάνουν τον ναζιστικό χαιρετισμό και ο πατέρας φοράει το λευκό «ένδυμα» της Κου Κλουξ Κλαν, κρατώντας το μωρό του και ένα τόξο.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Ουέστ Μίντλαντ.

Όταν η αστυνομία πήγε να τους συλλάβει, στην κρεβατοκάμαρά τους βρέθηκαν όλα τα αντικείμενα που φροντίζει να έχει στην κατοχή του ένας ναζί: όπλα, μαχαίρια, βαλλίστρες, ένα τσεκούρι κάτω από το κρεβάτι, ένα στιλέτο ναζιστικού τύπου.

Ακόμα, στο σαλόνι τα μαξιλάρια ήταν διακοσμημένα με σβάστικες.

Ο διοικητής της αστυνομίας επιβεβαίωσε τα ευρήματα και κατέθεσε ότι η ομάδα είχε συγκεντρώσει όπλα και αναζητούσε τρόπους να κατασκευάσει εκρηκτικά:

«Αυτά τα πρόσωπα δεν ήταν απλά ρατσιστές φαντασιόπληκτοι. Γνωρίζουμε ότι ήταν μια επικίνδυνη, καλά δομημένη οργάνωση.

Στόχος τους ήταν να διασπείρουν τη νεοναζιστική ιδεολογία προκαλώντας φυλετικό πόλεμο στη Βρετανία και πέρασαν χρόνια αποκτώντας τις δεξιότητες για να το κάνουν».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του εισαγγελέα:

«Αφότου η National Action απαγορεύτηκε, άρχισε να δραστηριοποιείται υπογείως και άλλαξε το όνομά της αλλά δεν χάθηκε.

Αυτά τα άτομα-μέλη της συνέχισαν να πιστεύουν σε μια ρατσιστική νεοναζιστική θεώρηση του κόσμου, επικοινωνούσαν με αποκρυπτογραφημένα μηνύματα και οργάνωναν συναντήσεις με στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας της οργάνωσης».

#ΑΓΓΛΙΑ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΠΑΙΔΙΑ