δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Πρώτη φορά χωρίς τον Τσουκαλά βγήκε η εκπομπή του, μετά την επίθεση στον Αντετοκούμπο!


Η εκπομπή «Άντε Γεια» την Δευτέρα 12/11, έγινε μόνο με τον συνεργάτη του Τσουκαλά, Άκη.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από παρέμβαση της γενικής γραμματέως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρίας Γιαννακάκη, το βίντεο είναι στα χέρια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, όπου διαβιβάστηκε το οπτικοακουστικό υλικό και ζητήθηκε η διερεύνηση για «ενδεχόμενη ύπαρξη ποινικώς κολάσιμων πράξεων».

Το εν λόγω έγγραφο:

Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Δημητράς από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και το Πρόγραμμα Παρατηρητήριο κατέθεσε μήνυση στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι παρεμβάσεις έγιναν μετά τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς του Τσουκαλά προς τον Θανάση Αντετοκούμπο, τον οποίον αποκάλεσε «πίθηκο» και «καραγκιόζη».

Συγκεκριμένα, είπε επί λέξη:

«Ενα μπ...λο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του».

Το επίμαχο στο 3.15:

Ο ίδιος ο Τάκης Τσουκαλάς αρνήθηκε φυσικά τις κατηγορίες και απάντησε με την εξής δήλωση, την οποία δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι δύναται και να διαβάσει, πόσο μάλλον να γράψει:

«Με αφορμή τη συνεχή προσπάθεια για την δημιουργία εντυπώσεων από το πουθενά και την εμπλοκή του ονόματος μου σε κατά φαντασίαν και ανύπαρκτες ρατσιστικές επιθέσεις ξεκαθαρίζω τα εξής: Δεν αναφέρθηκα ποτέ με ρατσιστική διάθεση σε φυλετικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτήρισα και καυτηρίασα τη συμπεριφορά ενός αθλητή που τιμωρήθηκε δυο φορές μάλιστα από τους διαιτητές με παρατήρηση και τεχνική ποινή.

Γνωρίζω πολύ καλά ποιο μέσο έχει προσπαθήσει να αναγάγει σε ρατσιστικό θέμα το συγκεκριμένο περιστατικό και τους προειδοποιώ ότι θα ακολουθήσω τη νόμιμη δικαστική οδό ως απάντηση στην προσπάθεια συκοφάντησής μου.»

Ωστόσο, ο Τσουκαλάς που αρνείται τις κατηγορίες περί ρατσιστικών σχολίων, παρέλειψε να απολογηθεί και για το παρακάτω απόσπασμα, κατά το οποίο φαίνεται ο ίδιος να λέει να τα ίδια πράγματα για τον ίδιο άνθρωπο, αυτή τη φορά χωρίς να τον παρομοιάσει με κάποιο θηλαστικό του ζωικού βασιλείου.

Περιορίστηκε απλώς στο να επαναλάβει αρκετές φορές ότι ο Θανάσης Αντετοκούμπο «δεν είναι Έλληνας»:

Ξεκινώντας την Δευτέρα την εκπομπή, ο συνεργάτης του Τάκη Τσουκαλά, Άκης, προσπάθησε να υποβαθμίσει τα όσα χυδαία είπε ο Τσουκαλάς, λέγοντας ότι είναι αστείο να χαρακτηρίζεται ρατσιστής και μίλησε για συκοφαντίες, σπίλωση υπολήψεων και για ταλαιπωρία του Τάκη.

Οι απολογίες των ρατσιστών και των συνεργατών τους, βέβαια, ουδόλως μας ενδιαφέρουν.

#ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ #Αθλητισμός