δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Φασίστες βρωμίζουν το Πολυτεχνείο με φασιστικά σύμβολα


Όπως διέρρευσε από την αστυνομία σε δημοσιογράφους, σήμερα τα ξημερώματα, ολιγομελής ομάδα φασιστοειδών, αποφάσισε να προκαλέσει ενόψει του τριήμερου εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πιο συγκεκριμένα, δύο άνδρες, 21 και 31 ετών, και μια 45χρονη γυναίκα, επιχείρησαν να κρεμάσουν πανό με φασιστικά σύμβολα και συνθήματα μπροστά από την πύλη του Πολυτεχνείου στην Πατησίων.

Προσπάθησαν, δηλαδή, να κρεμάσουν τον κέλτικο σταυρό στην κεντρική πύλη του Μετσόβιου, εκεί δηλαδή όπου πριν από 45 χρόνια εισέβαλε το τανκ της χούντας, γκρεμίζοντάς την.

Τα φασιστοειδή, προφανώς, είχαν στόχο να αμαυρώσουν την ιστορική αυτή μέρα για την αριστερά, με σβάστικες, φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα.

Ευτυχώς για κακή τους τύχη δεν τα κατάφεραν, καθώς παραδόξως δεν είχαν συνεννοηθεί με τους μπάτσους, που βρίσκονται μόνιμα, με μία κλούβα, σε εκείνο το ύψος στην Πατησίων.

Έτσι, οι φασίστες έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν στην ΓΑΔΑ στις 7.30 το πρωί.

Οι αρχές, ωστόσο, εκτιμούν ότι υπήρχε μαζί τους ένα ακόμα άτομο, το οποίο πρόλαβε να διαφύγει, καθώς επάνω στους τρεις προσαχθέντες δεν βρέθηκε ποτέ το πανό που επιχείρησαν να κρεμάσουν.

Αντιθέτως, πάνω τους οι αρχές βρήκαν μια σημαία με τον κέλτικο σταυρό, το ναζιστικό σύμβολο, δηλαδή, που χρησιμοποιεί κατά κόρον η Χρυσή Αυγή

Λίγο αργότερα, όμως, αφέθηκαν ελεύθεροι..

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ένας από τους φασίστες προσαχθέντες, είχε προσαχθεί ξανά στο παρελθόν και συγκεκριμένα πριν από λίγα χρόνια, ύστερα από δράση της «Χρυσής Αυγής», στην οποία συμμετείχε. Συγκεκριμένα, είχε προσαχθεί για ρίψη φυλλαδίων της Χρυσής Αυγής το 2014.

Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες, αλλά και το περιστατικό έχουν αναρτηθεί και σε φασιστικές σελίδες.

Το γεγονός αυτό της προσπάθειας της αμαύρωσης της επετείου του Πολυτεχνείου, έρχεται να προστεθεί σε ένα γενικευμένο κλίμα εθνικιστικής έξαρσης, το οποίο ξεκίνησε με τον θάνατο του ακροδεξιού στην Αλβανία και συνεχίστηκε με τον θρήνο των ΜΜΕ και την ενός λεπτού σιγή στη βουλή και είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν πάλι οι δράσεις των χρυσαυγιτών.

Αρχικά έκαναν σόου στην Αλβανία φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα, στη συνέχεια τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής εισέβαλε στο σταθμό στο Μοναστηράκι απειλώντας επιβάτες και ακολούθως φτάσαμε και στους κέλτικους σταυρούς στο Πολυτεχνείο.

Τα φασιστοειδή, ωστόσο, όσο και να νοσταλγούν την δικτατορία, πράγμα το οποίο δεν χάνουν ευκαιρία να εκφράσουν, θα πάρουν και πάλι την απάντησή τους στους δρόμους, όπου το λαϊκό κίνημα θα τιμήσει και πάλι μαζικά τους αγωνιστές.

#ΕΛΛΑΔΑΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ