δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Πολωνία: «Το μέλλον της Ευρώπης είναι λευκό»


Φασίστες και κυβέρνηση χέρι χέρι στους δρόμους για εορασμούς με ρατσισμό και αντικομμουνισμό.

Την εκατοστή επέτειο από την ανεξαρτησία της τίμησε στις 11 Νοεμβρίου η Πολωνία.

Όπως συνηθίζεται, οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Βαρσοβία χαρακτηρίστηκαν και πάλι από τη μαζικότατη παρουσία ακροδεξιών.

Ο εορτασμός της ημέρας της ανεξαρτησίας της Πολωνίας αποτελεί πόλο έλξης για την ακροδεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ συμμετέχουν ομάδες που δηλώνουν ανοιχτά νεοναζιστικές.

Η προχθεσινή πορεία των φασιστοειδών, όχι μόνο δεν εμποδίστηκε, όπως είχε συζητηθεί μέχρι την Παρασκευή, αλλά η κυβέρνηση δέχθηκε να συμμετάσχει και να νομιμοποιήσει με αυτό τον τρόπο τη δράση των ακροδεξιών.

Το γεγονός αυτό δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς η κυβέρνηση της Πολωνίας είναι εθνικιστική.

Βέβαια, ο δήμαρχος της Βαρσοβίας είχε προσπαθήσει την τελευταία στιγμή να απαγορεύσει την πορεία, όμως η απόφαση ανετράπη δικαστικά.

Έτσι ο ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα και ο πανίσχυρος αρχηγός του κυβερνώντος υπερσυντηρητικού κόμματος PiS Γιάροσλαβ Κατσίνσκι βρέθηκαν μεν στην κεφαλή της πορείας...

Από πίσω τους ακριβώς, ακολουθούσαν μέλη εγχώριων ακροδεξιών οργανώσεων, αλλά και φασίστες από διάφορα μέρη της Ευρώπης, κυρίως από την Ιταλία.

Οι φασίστες κρατούσαν πυρσούς και φώναζαν μεταξύ άλλων, το ρατσιστικό σύνθημα «Πολωνία, λευκή και καθολική»...

Επιπλέον, υπήρχαν ανοιχτά ακροδεξιά σύμβολα και συνθήματα, όπως «Λευκή Ευρώπη» και «Έξω οι πρόσφυγες».

Στην πορεία δεν συμμετείχαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πλήθος ξεπερνούσε συνολικά τα 200.000 άτομα.

Σε σύγκριση με τους περσινούς εορτασμούς του ρατσισμού και αντικομμουνισμού, το νούμερο αυτό είναι εξόχως ανησυχητικό, καθώς την προηγούμενη χρονιά συμμετείχαν 60.000 άτομα.

Η πολωνική κυβέρνηση κατηγορείται από αντιφασίστες και όχι μόνο σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι όχι απλώς σιγοντάρει τα ακροδεξιά και εξτρεμιστικά στοιχεία, όπως έκανε μέχρι πρόσφατα. Αλλά πλέον έχει περάσει στο επόμενο στάδιο, δηλαδή να τους υποστηρίζει ανοιχτά, κατεβαίνοντας στον δρόμο χέρι- χέρι με τους φασίστες.

#ΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΦΑΣΙΣΤΙΚΑΚΟΜΜΑΤΑ