δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Τάγμα εφόδου της Χ.Α. στον σταθμό Μοναστηράκι απειλεί επιβάτες


Τα αποτελέσματα του ενός λεπτού σιγής στη βουλή και των τηλεοπτικών μοιρολογιών για τον νεκρό φασίστα, δεν άργησαν να έρθουν μόλις μέσα σε λίγες ώρες.

Στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου η Χρυσή Αυγή έστησε σκηνικό τρομοκρατίας στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι.

Κάνοντας επίδειξη θράσους, πολυπληθές τάγμα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας έκανε σόου στον σταθμό, φωνάζοντας εθνικιστικά και χρυσαυγίτικα συνθήματα, πετώντας τρικάκια και απειλώντας αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Δεκάδες άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής και κρατούσαν στα χέρια κοντάρια και σημαίες, κατέβηκαν στις αποβάθρες του μετρό και αφού πέταξαν τα τρικάκια, άρχισαν να φωνάζουν: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς», για τον 35χρονο οπλισμένο, παράφρονα εθνικιστή που έπεσε νεκρός στις Βουλιαράτες.

Η πρόκληση των ναζιστών δεν σταμάτησε εκεί, αλλά προχώρησαν και σε απειλές όπως μας έχουν συνηθίσει.

Την ώρα που το τάγμα εφόδου των χρυσαυγιτών έδινε «παράσταση», πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες προσπάθησαν να απαθανατίσουν τα γεγονότα με τα κινητά τους, ενώ άλλοι προσπάθησαν να μαζέψουν από το πάτωμα τα τρικάκια.

Οι χρυσαυγίτες όταν το αντιλήφθηκαν δεν τους επέτρεψαν να τα μαζέψουν και στη συνέχεια άρχισαν να απειλούν όποιον τραβάει βίντεο.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους περιέγραψε τις απειλές που δέχτηκε όταν προσπάθησε να καταγράψει τη σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο και πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά τους ήταν ανάλογη και στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

Συγκεκριμένα του είπαν: «Σβήστο γιατί θα σε βρούμε όπου κι αν είσαι»!!!

Το τελευταίο διάστημα, πέρα από μία μοτοπορεία που πραγματοποίησαν οι χρυσαυγίτες πριν από περίπου ένα μήνα, και εξαιτίας των δικαστικών διώξεων ηγετικών μελών της ναζιστικής οργάνωσης, είχαν αναγκαστεί να περιορίσουν τις δράσεις τους στους δρόμους.

Με τα τελευταία γεγονότα του θανάτου του φασίστα και την ηρωοποίηση του από τα ΜΜΕ, αλλά ακόμα και στη βουλή, καθώς και την ηθελημένη αλλοίωση των δηλώσεων του Ράμα, ήταν λογικό κι επόμενο να πάρουν ξανά τα πάνω τους οι νεοναζί.

Ενός λεπτού σιγής μύρια έπονται..

#ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗΕΠΙΘΕΣΕΙΣ