δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Κρυμμένα έγγραφα στο ΚΕΕΛΠΝΟ μέσα σε κρύπτη, πίσω από γυψοσανίδα!


Σε κρυψώνα πίσω από γυψοσανίδες, στο δεύτερο υπόγειο γκαράζ του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) στο Μαρούσι εντοπίστηκαν χιλιάδες έγγραφα και παραστατικά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πίσω από πόρτα που ήταν καλυμμένη με γυψοσανίδα αποκαλύφθηκε ένα κρυφό δωμάτιο με ντουλάπες γεμάτες έγγραφα από τη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο 2013-2015!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληροφορία για την «κρύπτη» δόθηκε ανώνυμα μέσω τηλεφώνου από άτομο που εικάζεται είτε ότι ανήκει στα στελέχη του κέντρου, είτε να είναι κάποιος από τους ήδη υπόδικους και στοχεύει στο να ελαφρύνει την δική του θέση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έχουν δει μέχρι αυτή την ώρα το φως της δημοσιότητας, ανάμεσα στα ευρήματα υπάρχουν συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, αποδείξεις, τιμολόγια και κινήσεις λογαριασμών.

Τα στοιχεία χαρακτήρισε «πολύ σημαντικά» η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, δηλώνοντας ότι σύμφωνα με αυτά που προκύπτουν «η ζημιά είναι πολύ μεγάλη αλλά συνέχεια βγαίνουν καινούργια στοιχεία και δεν μπορεί ακόμα να εκτιμηθεί».

Η Μαρία Παπασπύρου, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε τα εξής:

Τα ευρυματα είναι πολύ σημαντικά και θα βοηθήσουν να συμπληρωθούν τα πορίσματα αφού πρώτα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους επιθεωρητές. Τα παραστατικά αυτά έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους και όχι σε κρύπτη».

Στη συνέχεια και αφού έδωσε συγχαρητήρια «στους επιθεωρητές του μικτού κλιμακίου που με υπομονή και θάρρος ανακάλυψαν όσα ανακάλυψαν» και συμπλήρωσε ότι στο παρελθόν είχε αναφερθεί η απουσία σημαντικών εγγράφων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter, κατηγόρησε τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ότι έδωσε τα στοιχεία στον Βαξεβάνη, ώστε να βγάλει το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Ωστόσο, ο Άδωνις δεν μας λέει τι ακριβώς αμφισβητεί.

Αμφισβητεί ότι πήγαν οι επιθεωρητές με τους μπάτσους στις 26/10 στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ανακάλυψαν την κρύπτη με τα έγγραφα;

Ή, αμφισβητεί, την αξία των εγγράφων;

Και αν αμφισβητεί κάτι από τα δύο, γιατί δεν μας λέει που βασίζεται;

Ο Βαξεβάνης, ωστόσο, του απάντησε, αφήνοντας εκ νέου υπόνοιες.

#ΣΚΑΝΔΑΛΑ