δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Εκατοντάδες αντιφασίστες κυνήγησαν τους φασίστες έξω από την πόλη


Ακροδεξιοί είχαν καλέσει σε συγκέντρωση στην Λίβερπουλ, για το Brexit και το μεταναστευτικό.

Μόλις έγινε γνωστό το κάλεσμα στους αντιφασίστες, οι αντιφασιστικές οργανώσεις κάλεσαν σε αντιδιαδήλωση στο Λίβερπουλ.

Οι εκατοντάδες αντιφασίστες βρίσκονταν εκεί πριν την ώρα της συγκέντρωσης των φασιστών, με αποτέλεσμα μόλις φτάσουν να τους βρουν εκεί να τους περιμένουν!

Τελικά, λίγοι μόνο φασίστες έφτασαν τελικά στο σταθμό Moorfields.

Παρόλο που προσπάθησαν να βγουν έξω από το σταθμό με τη βοήθεια, φυσικά, της αστυνομίας δεν τα κατάφεραν, εξαιτίας της ύπαρξης των εκατοντάδων αντιφασιστών, οι οποίοι φώναζαν «No pasaran», ενώ κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Όχι στον ρατσισμό», «Όχι στους Ναζί», «Ποτέ ξανά», κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στους αντιφασίστες διαδηλωτές ήταν και ο δήμαρχος της πόλης, Τζόι Άντερσον, που ανήκει στους Εργατικούς.

Ο ίδιος δήλωσε:

«Η ειρηνική δύναμη των ανθρώπων κυνήγησε τους φασίστες έξω από τους δρόμους μας. Ήθελα κι εγώ να δείξω με την παρουσία μου στους ανθρώπους αυτούς ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι σε αυτή την πόλη».

Σε μήνυμά του στο Twitter δήλωσε υπερήφανος για την πόλη του, γράφοντας: «Η ελπίδα πάντα νικάει το μίσος»

Αντιφασίστες της πόλης είπαν ότι το κίνημα απέδειξε ότι ότι οι φασίστες δεν χωράνε στην εργατούπολη, ενώ η αντιρατσιστική ομάδα Hope Not Hate δήλωσε:

«Πέντε φασίστες εμφανίστηκαν για μια πορεία στο Λίβερπουλ σήμερα. Με χαρά αναφέρουμε ότι αναγκάστηκαν να φύγουν μετά από πέντε λεπτά».

#ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΑΓΓΛΙΑ