δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Γερμανία: Μπάτσοι έβγαλαν έγκυο γυναίκα από νοσοκομείο νύχτα για να την απελάσουν


Ένα ανεκδιήγητο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στην πόλη Μάιντς της Γερμανίας.

Αστυνομικοί εισέβαλαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης και προσπάθησαν να απελάσουν 29χρονη έγκυο Ιρανή η οποία νοσηλευόταν λόγω διαβήτη.

Η 29χρονη έγκυος είχε μπει στο νοσοκομείο μία μέρα πριν την επιχείρηση των μπάτσων.

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι είχε βεβαιωμένη δυνατότητα ταξιδιού σύμφωνα με τη θεράποντα ιατρό της.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι το οποίο διαψεύδεται από το νοσοκομείο:

«Η δυνατότητα ταξιδιού ούτε ζητήθηκε από τις αρχές, ούτε δόθηκε από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μάιντς θεωρεί τον τρόπο με τον οποίο έγινε η απέλαση, εξαιρετικά αμφισβητήσιμο.

Οι πράξεις των αρχών ήταν μια κατάσταση που φόρτισε πολύ την ενδιαφερόμενη ασθενή, τους υπόλοιπους ασθενείς και το προσωπικό».

Ευτυχώς, η νυχτερινή έφοδος των μπάτσων, τελικά δεν έφερε την απέλαση της νεαρής γυναίκας, καθώς σύμφωνα με τις αρχές «προβλήθηκε αντίσταση, λόγω της οποίας έπρεπε να διακοπεί η απέλαση».

Αυτή ήταν η δεύτερη αποτυχημένη απόπειρα της αστυνομίας να απελάσει την οικογένεια της 29χρονης Ιρανής.

Οι μπάτσοι επικαλούμενοι το Δουβλίνου ΙΙ, σύμφωνα με το οποίο οι μετανάστες απελαύνονται στις χώρες εισόδου, προσπάθησαν να απελάσουν εν προκειμένω στην Κροατία την οικογένεια.

Στην Κροατία η οικογένεια της Ιρανής είχε κάνει αίτηση ασύλου, η οποία απορρίφθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων και τελικά έφτασαν τον Μάιο στην Γερμανία.

Μάλιστα, ο πατέρας φυλακίστηκε για την αντίστασή του στις αρχές και κρατείται ακόμα στις φυλακές του Ίνγκελχαϊμ, αναμένοντας την απέλαση, ενώ η σύζυγός του μεταφέρθηκε σε προσφυγικό καταυλισμό στην ίδια πόλη.

Οι προσφυγικές οργανώσεις της πόλης πληροφορήθηκαν για το περιστατικό και κατόπιν εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες για τις απάνθρωπες τακτικές της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα εκφράστηκε αγανάκτηση για το γεγονός ότι «διαδραματίστηκαν σκηνές επιδρομής από ένστολους σε νοσοκομείο», όπως αναφέρουν, ενώ τόνισαν πως οι νυχτερινές απελάσεις από νοσοκομείο αποτελούν υπέρβαση ενός ταμπού που δεν πρέπει να επαναληφθεί.

#ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ #ΓΕΡΜΑΝΙΑΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΓΕΡΜΑΝΙΑ