δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ο Μπολσονάρο ετοιμάζει ελεύθερους σκοπευτές στους δρόμους


Κάθε μέρα που περνάει από την εκλογή Μπολσονάρο, φροντίζει να δείξει με ποιον τρόπο πρόκειται να κυβερνήσει την Βραζιλία.

Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει.

Ο εκλεγμένος κυβερνήτης του Ρίο, ο Ουίλσον Βίτζελ, που επίσης ανήκει στην ακροδεξιά, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει ελεύθερους σκοπευτές για να πυροβολούν και να σκοτώνουν τους ένοπλους κακοποιούς, ακόμα κι αν δεν αποτελούν απειλή για τους αστυνομικούς.

Ο Ουίλσον Βίτζελ είναι ένας 50χρονος πρώην ομοσπονδιακός δικαστής επωφελήθηκε από τη δυναμική του Μπολσονάρου και κατάφερε να εκλεγεί στις γενικές εκλογές.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί για την πάταξη της εγκληματικότητας και συνέχισε λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν ελεύθεροι σκοπευτές και σε ελικόπτερα που θα κάνουν περιπολίες πάνω από την πόλη:

«Αν υπάρχουν εγκληματικά στοιχεία που πυροβολούν κατά των αστυνομικών, πρέπει να εξοντωθούν».

Και δεν σταμάτησαν οι δηλώσεις του εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι οι αστυνομικοί και οι ελεύθεροι σκοπευτές θα πρέπει να χτυπούν ακόμα και πισώπλατα, χωρίς προειδοποίηση, όποιον φέρει πάνω του όπλο.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν όλα αυτά είναι αναγκαία, και απάντησε:

«Μιλάμε για οπλισμένο; Αποτελεί απειλή. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το όπλο κατά όποιου βρει μπροστά του. Προτιμώ να υπερασπίζομαι αστυνομικούς στο δικαστήριο παρά να πηγαίνω στις κηδείες τους».

Ωστόσο, ο ίδιος ο Μπολσονάρο δήλωσε ότι πρόκειται να χαλαρώσει υπερβολικά την νομοθεσία για την οπλοκατοχή, μέτρο το οποίο είναι μάλιστα από τα κύρια που έχει προαναγγείλει.

Άρα μάλλον σχέδιο του φασίστα είναι να επικρατήσει χάος στην Βραζιλία, με μεγάλο μέρος του πληθυσμού να οπλοφορεί και να έχει το ελεύθερο να πυροβολήσει, είτε πρόκειται για μπάτσους είτε για πολίτες.

Στη συνέχεια, ο μελλοντικός υπουργός Άμυνας του ακροδεξιού προέδρου, Ζαΐχ Μπολσονάρου, επιβεβαίωσε την πληροφορία, στήριξε τον Κυβερνήτη Ουίλσον Βίτζελ και έκανε λόγο για «απαραίτητο μέτρο» απέναντι στην οπλοκατοχή που συναντάται στο Ρίο ντε Τζανέιρο!!!

Η δήλωσή του:

«Είναι μια απαραίτητη δράση, προκειμένου να περιορίσουμε την οπλοκατοχή που παρατηρείται, συχνά και στα χέρια νέων ανθρώπων. Αυτό δεν σημαίνει πως θα σκοτώνουμε αδιακρίτως, γιατί πρέπει να μπουν και κριτήρια. Οι αστυνομικοί στο Ρίο είναι σίγουρα πολύ γενναίοι, αλλά χρειάζονται μια άλλου είδους υποστήριξη».

Οι αντιφάσεις και η γελοιότητα του φασισμού σε όλο τους το μεγαλείο.

Έντονη ήταν η αντίδραση της διεθνούς Αμνηστίας, η οποία καταδίκασε την απόφαση και τόνισε:

«Το να δίνεται άδεια να δολοφονείται αυτομάτως οποιοσδήποτε ενδέχεται να οπλοφορεί αν και δεν αποτελεί άμεση απειλή εναντίον της ζωής άλλου αντίκειται στο διεθνές και το βραζιλιάνικο δίκαιο.

Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της βίας και θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένων και των ίδιων των αστυνομικών».

#ΒΡΑΖΙΛΙΑ #ΒΡΑΖΙΛΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΑΚΡΟΔΕΞΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ