δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Άδεια άνευ αποδοχών κάθε μήνα ή μερική απασχόληση ζητά η Τρ. Πειραιώς από τους εργαζομένους


Δεν τελειώνουν οι καλές μέρες για τους εργαζομένους της χώρας. Τόσο που φτάσαμε στο σημείο να τους στέλνουν τα αφεντικά ...«διακοπές».

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς πρότεινε στους εργαζομένους της εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών και εθελοντική μερική απασχόληση...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, η Διεύθυνση Προσωπικού ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του την απόφασή της να θέσει σε ισχύ ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ορίζει:

α) εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, και β) εθελοντική μερική απασχόληση

Στις 2 Αυγούστου ανέλαβε Ανώτατη Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της τράπεζας η Αναστασία Μακαριγάκη, η οποία όπως φαίνεται ήρθε αποφασισμένη να εφαρμόσει ότι πιο αντεργατικό έχει συμβεί ποτέ στον κλάδο.

Λίγο καιρό πριν είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Χρ. Μεγάλου για μείωση του λειτουργικού εργασιακού κόστους.

Ο Σύλλογος εργαζομένων δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις και ότι θα απαντήσει στη νέα αυτή αντεργατική μεθόδευση.

Ακόμα, καλεί ρητά τους εργαζόμενους να απορρίψουν ρητά τις προτάσεις της τράπεζας και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η “νέα τάξη πραγμάτων”, στην ηγεσία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, αν νομίζει ότι αυτά μπορούν να περάσουν στο χώρο των Τραπεζών είναι μακριά νυχτωμένη».

Επιστρέφεται εκ προοιμίου ως επιεικώς απαράδεκτη η πρόταση

Στην ανακοίνωση του συλλόγου σημειώνεται:

«Επιστρέφεται εκ προοιμίου ως επιεικώς απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Παρακολουθούμε μια δημιουργία τεχνητού κλίματος ανασφάλειας, φόβου και τρομοκρατίας προκειμένου οι εργαζόμενοι να οδηγηθούν εν τέλει, με δική τους επιλογή, εκτός τράπεζας, υπό τον φόβο τυχόν δυσμενέστερων εξελίξεων στα εργασιακά

Πρόκειται στην ουσία για ένα νέου τύπου, Υβριδικό Πρόγραμμα "Εθελούσιας Εξόδου", που επιχειρεί να εξασφαλίσει για τον εργοδότη την πολυπόθητη μείωση του εργασιακού κόστους, και μάλιστα χωρίς καμία παροχή για τον εργαζόμενο.

Καλούμε όσους απεργάζονται τέτοια σενάρια να ασχοληθούν με τη σταθεροποίηση της τράπεζας και όχι με την αποσταθεροποίηση των εργασιακών σχέσεων».

Επιπλέον, η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς προς τους εργαζόμενους για μείωση του χρόνου εργασίας και άδειες άνευ αποδοχών εθελοντικά, ξεπέρασε τόσο τα όρια της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων, ώστε προκάλεσε και την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης προανήγγειλε τη σύγκλιση επιτροπής και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην προβούν σε καμία αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων.

#ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ #ΤΡΑΠΕΖΕΣ #ΤΡΑΠΕΖΑΠΕΙΡΑΙΩΣ