δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Απέτρεψε απέλαση πρόσφυγα σε ζωντανή μετάδοση και απειλείται με ποινικές διώξεις


Φέτος τον Ιούλιο η νεαρή ακτιβίστρια Έλιν Έρσον, βρέθηκε σε πτήση από το Γκέτεμποργκ με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια την Καμπούλ.

Μέσα στο αεροπλάνο, η 21χρονη σταμάτησε την απέλαση ενός Αφγανού, κάνοντας παράλληλα live μετάδοση στο facebook!

Εντός του αεροπλάνου η ακτιβίστρια αρνήθηκε να κάτσει στη θέση της, παρεμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την απογείωση, επειδή στην ίδια πτήση επέβαινε και ένας 52χρονος Αφγανός που επρόκειτο να απελαθεί.

Ο 52χρονος είχε κάνει αίτηση για άσυλο και στη Σουηδία, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες της νεαρής κοπέλας, εάν απελαθεί στη χώρα του «πιθανότατα θα χάσει τη ζωή του».

Όλο το περιστατικό μεταδόθηκε live στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Η ίδια φαίνεται στο βίντεο να αναφέρει στο προσωπικό του αεροπλάνου ότι δεν κάνει τίποτα παράνομο και ότι πρόκειται να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς μόνο εάν ο 52χρονος από το Αφγανιστάν, κατέβει από το αεροπλάνο.

Συγκεκριμένα ανέφερε σε μέλος του πληρώματος:

«Δεν θέλω να ρισκάρω τη ζωή ενός ανθρώπου επειδή εσείς δεν θέλετε να χάσετε την πτήση σας».

Κατά την διάρκεια του βίντεο η ίδια εμφανίζεται συγκινημένη, δακρύζοντας σε αρκετά σημεία, ενώ μάλιστα ορισμένοι από τους επιβάτες αρχίζουν να τη χειροκροτούν και να στέκονται επίσης όρθιοι εις ένδειξη συμπαράστασης προς την Έρσον και τον 52χρονο πρόσφυγα!!!

Η κίνηση της κοπέλας είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς ο πιλότος και το προσωπικό του πληρώματος επέτρεψαν στον Αφγανό να κατέβει από την πτήση.

Στη συνέχεια κατέβηκε και εκείνη.

Το βίντεο πολύ σύντομα διαδόθηκε και εκείνη μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δέχτηκε μεγάλο κύμα συμπαράστασης για την τολμηρή της κίνηση.

Η πρόσφατη εξέλιξη γύρω από το περιστατικό, είναι ότι Σουηδοί εισαγγελείς της απήγγειλαν κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων αεροπλοϊας.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η νεαρή ακτιβίστρια είχε αγοράσει επίτηδες εισιτήριο για την πτήση ώστε να παρεμποδίσει την απογείωση, με μόνο σκοπό να αποτρέψει αυτή την απέλαση.

#ΣΟΥΗΔΙΑ #ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ