δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Κανέναν πολιτισμό δεν θα σας αλλοιώσουν, γιατί κανέναν πολιτισμό δεν έχετε


Μην φοβάστε εκεί στο Σκούταρι Σερρών. Δεν μπορούν να σου αλλοιώσουν κανέναν πολιτισμό εάν δεν έχεις.

Το διαδίκτυο κατακλύζει από χθες η είδηση ότι 105 μαθητές στο Σκούταρι Σερρών απείχαν την Παρασκευή από τα μαθήματα τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φοίτηση 10 προσφυγόπουλων στο σχολείο τους..

25 συνολικά από τους 130 μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως, του δήμου Σερρών, κάθισαν την Παρασκευή (19/10) στα θρανία, με τους υπόλοιπους να απέχουν από το σχολείο, λόγω απόφασης των γονιών τους.

Οι γονείς με αυτό τον τρόπο διαμαρτύρονταν για την φοίτηση 10 προσφυγόπουλων.

10 μικρών και ταλαιπωρημένων παιδιών.

Αυτά τα κτήνη, που τα βάζουν με βασανισμένες ψυχές παιδιών, τα οποία προσπαθούν να διώξουν από το σχολείο, αλλά και να τα απομονώσουν από τα υπόλοιπα παιδιά, θεωρούν ότι ο πολιτισμός τους κινδυνεύει από εκείνα.

Μην ανησυχείτε, λοιπόν, γιατί κανένας πολιτισμός δεν πρόκειται να αλλοιωθεί.

Γιατί κανένας πολιτισμός δεν υπάρχει.

Το κλίμα είχε καλλιεργηθεί εδώ και μέρες.

Τα προσφυγόπουλα έφτασαν στο χωριό τον Σεπτέμβρη και τότε δεν είχαν εκδηλωθεί ανοιχτά διαφωνίες.

Οι φασίστες, όμως, έκαναν υπογείως -όπως συνηθίζουν άλλωστε- την «δουλειά», καλλιεργώντας τον ρατσισμό, από τότε.

Πριν 15 μέρες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση γονέων και κηδεμόνων, όπου ακούστηκαν εξωφρενικά πράγματα για τα προσφυγόπουλα.

Εκεί εκφράστηκαν φόβοι «ισλαμοποίησης» των μαθητών, «τραυματισμού του ψυχισμού τους», μαζί με τη γνωστή μπουρδολογία περί έλλειψης εμβολιασμών.

Στη συνέχεια, η κατάσταση εντάθηκε, καθώς απέστειλαν εξώδικο σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης των Σερρών, απαιτώντας να μην πάνε στο δημοτικό σχολείο τα προσφυγόπουλα και ζητώντας η εκπαίδευση να γίνεται εντός των προσφυγικών δομών, κι όχι σε ξεχωριστές αίθουσες εντός σχολείου, όπως προβλέπουν οι Δομές Ένταξης και Υποδοχής Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Είναι κρίμα, τα παιδιά που ξέφυγαν από πολέμους και κακουχίες στα πιο τρυφερά τους χρόνια, αυτά της παιδικής ηλικίας, να έρχονται αντιμέτωπα με τέτοια τέρατα.

Αλλά είναι επίσης κρίμα 105 παιδιά να έχουν αυτούς τους γονείς, γιατί ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες όταν μεγαλώσουν να γίνουν άνθρωποι.

Κάποια στιγμή οι φασίστες θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα σχολεία δεν τους ανήκουν και εκεί δεν περνάει- δεν πρέπει να περνάει- ο φασισμός τους.

Στο σχολείο δεν διδάσκεται ο ρατσισμός και η ξενοφοβία.

Το σχολείο είναι για όλους.

#ΣΧΟΛΕΙΑ #ΠΑΙΔΕΙΑ #ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ