δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Συνελήφθη για ληστεία ο αστυνομικός που μπήκε στο σπίτι των Πακιστανών!


Ο αστυνομικός που βρέθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης δεμένος και χτυπημένος σε διαμέρισμα στη Νίκαια, συνελήφθη από την διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 34χρονος αστυνομικός κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3.15 το πρωί της Πέμπτης, κάτοικος της πολυκατοικίας τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση, επειδή άκουσε φασαρία και φωνές.

Σύμφωνα με τους αρχικούς ισχυρισμούς της αστυνομίας, η ομάδα «ΔΙΑΣ» έφτασε στο σημείο λίγο πριν τις 4.00, όπου δέχτηκαν επίθεση οι αστυνομικοί με πέτρες και ξύλα από άλλους Πακιστανούς, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονταν μέσα και άλλοι έξω από την πολυκατοικία.

Μέσα στο διαμέρισμα οι αστυνομικοί εντόπισαν λαθραία τσιγάρα και συνέλαβαν 6 άτομα.

Εκεί εντόπισαν και έναν άλλον αστυνομικό δεμένο και δαρμένο, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία, ενώ, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, δε μπορούσε να μιλήσει λόγω της κατάστασής του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αστυνομικός υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής και πρόσφατα ήταν οδηγός του διευθυντή του τμήματος Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Οπότε, η αστυνομία μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά και τα ΜΜΕ παρουσίαζαν το ζήτημα ως εξής:

«Αστυνομικός απήχθη από Πακιστανούς, οι οποίοι πουλούσαν λαθραία τσιγάρα».

Κάπως έτσι ήταν και οι περισσότεροι τίτλοι ειδήσεων που συναντήσαμε.

Μόνο που δεν απαντούσε κανείς στο ερώτημα του πως βρέθηκε μέσα στη νύχτα σε αυτό το σπίτι ο αστυνομικός!

Ο ίδιος βέβαια υποστήριξε ότι μπήκε στο διαμέρισμα επειδή αντιλήφθηκε πως γίνονται παράνομες πράξεις και πήγε να τις σταματήσει, ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και χωρίς να ενημερώσει ή να ειδοποιήσει κανέναν!

Στη συνέχεια, οι συλληφθέντες Πακιστανοί έκαναν μήνυση στον αστυνομικό με την κατηγορία ότι επιχείρησε να τους ληστέψει.

Εκείνος απάντησε επίσης με μήνυση για παρακράτηση και άσκηση σωματικής βίας.

Την ίδια ώρα, άρχισαν να διαρρέουν πληροφορίες ότι ο αστυνομικός δε μπήκε μόνος του στο σπίτι των Πακιστανών, αλλά μαζί με άλλα τρία άτομα που αναζητούνται, τα οποία δεν γνωρίζει κανείς αν ήταν και εκείνα αστυνομικοί.

Αυτή η πληροφορία, προκύπτει από την κατάθεση μαρτύρων- κάτοικων της πολυκατοικίας, σύμφωνα με τους οποίους στο διαμέρισμα μπήκαν τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους.

Στη συνέχεια, τα τρία από τα τέσσερα άτομα έφυγαν, ενώ έμεινε πίσω ο αστυνομικός, που ήταν οπλισμένος, ενώ κατάφεραν οι κάτοικοι του σπιτιού, να τον εξουδετερώσουν και να τον ξυλοκοπήσουν.

Τελικά, όντως παραδέχτηκε σήμερα και η ΕΛΑΣ και τα ΜΜΕ, το αυτονόητο, δηλαδή ότι μπήκαν τα 4 άτομα στο σπίτι για να ληστέψουν.

Μπαίνοντας στο σπίτι και φορώντας κουκούλες, τους έδεσαν με tie wrap και τους έκλεψαν αρκετά λαθραία τσιγάρα και η δουλειά «στράβωσε» επειδή καθυστέρησε να φύγει ο αστυνομικός και τον έπιασαν.

Μετά την διαπίστωση της ΕΛΑΣ, ότι όντως πρόκειται για ληστεία (!), ο αστυνομικός συνελήφθη.

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ