δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Στη φυλακή ο μπάτσος που εμπλέκεται σε κύκλωμα ναρκωτικών


Ο ίδιος υποστήριξε στην απολογία του πως γνώριζε την ύπαρξη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και εισχώρησε σε αυτό ως «μυστικός», για να το ξεσκεπάσει, μόνο που... παρέλειψε να ενημερώσει την υπηρεσία του!

Το κύκλωμα δρούσε σε Αττική, Θεσσαλία και Πελοπόννησο και εξαρθρώθηκε την περασμένη Παρασκευή μετά από πολύμηνες έρευνες.

Η απολογία των κατηγορούμενων, ήταν μαραθώνια, καθώς ξεκίνησε στις 8 το πρωί και τέλειωσε χθες αργά το βράδυ.

Κατά την απολογία όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με την πλειονότητα τους να υποστηρίζει πως είναι χρήστες και όχι έμποροι ναρκωτικών.

Τέτοιου είδους ισχυρισμοί, συνηθίζονται από τους έμπορους ναρκωτικών, ώστε να πέσουν «στα μαλακά», όμως η απολογία του αστυνομικού ξεπερνάει κάθε όριο γελοιότητας, με τον ίδιο να επικαλείται το υπηρεσιακό του καθήκον και να επιμένει ότι είχε εισχωρήσει στο κύκλωμα εν αγνοία των ανωτέρων του, με σκοπό να καταφέρει να το εξαρθρώσει!!!

Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο συγκεκριμένος μπάτσος αποθήκευε τα ναρκωτικά στο σπίτι του μέχρι αυτά να πουληθούν και παρείχε υπηρεσιακές πληροφορίες στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Η ανακρίτρια κατά τη διαφθοράς χθες, μετά την διαδικασία των απολογιών, έδειξε τον δρόμο προς την φυλακή στον αστυνομικό και σε τέσσερις από τους συγκατηγορούμενους του, που εμπλέκονται στην υπόθεση της δράσης του κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Αττική, την Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας αστυνομικός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, όπως και δύο άτομα ακόμα, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα.

Ακόμα κατηγορούμενος είναι και ο 31χρονος γιος πρώην ευρωβουλευτή με καταγωγή από την Θεσσαλία, ο οποίος επίσης υποστήριξε ότι είναι απλός χρήστης.

Αντιθέτως, ένας 45χρονος από τη Σπάρτη και μια 34χρονη, η οποία είναι η μοναδική γυναίκα κατηγορούμενη στην υπόθεση μέχρι στιγμής, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγύησης 1.000 ευρώ και της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΔΙΑΦΘΟΡΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ #ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ #ΕΜΠΟΡΙΟΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ