δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

H Mπαρτσελόνα κόβει τις «παρτίδες» με Ροναλντίνιο και Ριβάλντο επειδή στηρίζουν τον φασίστα Μπολσονά


Τον τελευταίο καιρό είδαμε δηλώσεις υποστήριξης στον φασίστα υποψήφιο και φαβορί για τις εκλογές της Βραζιλίας, οι οποίες «πλήγωσαν» πολλούς φίλαθλους του ποδοσφαίρου στον πλανήτη.

Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που τάχθηκαν στο πλευρό του νοσταλγού της βραζιλιάνικης δικτατορίας, Μπολσονάρο, ήταν ο Τζιοβάννι, ο Ροναλντίνιο και ο Ριβάλντο.

Οι Ροναλντίνιο (ο οποίος αποτελεί πρεσβευτή του καταλανικού συλλόγου σε παγκόσμιο επίπεδο) και Ριβάλντο, που έχουν φορέσει στο παρελθόν την φανέλα της Μπαρτσελόνα, μετά την δηλωμένη πια υποστήριξή τους στον φασίστα, χάνουν τα προνόμιά τους.

Συγκεκριμένα, την στήριξη του στον Μπολσονάρο είχε δείξει ο Ροναλντίνιο, γράφοντας στο Τουίτερ:

«Για μια Βραζιλία καλύτερη, επιθυμώ ειρήνη, ασφάλεια και κάποιον να μας επιστρέψει τη χαρά. Εγώ επέλεξα να ζω στη Βραζιλία και θέλω μια Βραζιλία καλύτερη για όλους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ριβάλντο, έγραψε:

«Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η βία, η υγεία, η εκπαίδευση και η διαφθορά. Με την ψήφο σου διαλέγεις πρόεδρο, όχι πατέρα. Χρειαζόμαστε τον Μπολσονάρο να μας λύσει τα προβλήματα στη χώρα μας και να μας δείξει αξίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε στο σπίτι και στο σχολείο»

Η Μπαρτσελόνα είναι κάθετα αντίθετη στις ακροδεξιές απόψεις του Βραζιλιάνου ακροδεξιού, οπότε και είναι φανερά δυσαρεστημένη για το γεγονός ότι δύο πρώην ποδοσφαιριστές της τάσσονται υπέρ ενός πολιτικού με ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις.

Έτσι, σύμφωνα με τα καταλανικά μέσα, η Μπαρτσελόνα αναμένεται περιορίσει αρκετά τις εμφανίσεις των Ροναλντίνιο και Ριβάλντο σε διάφορα γεγονότα, όπου θα εκπροσωπούσαν τον σύλλογο.

Με αυτό τον τρόπο ο σύλλογος της Μπαρτσελόνα διαχωρίζει την θέση του και δείχνει με αυτή την συμβολική κίνηση την έντονη δυσαρέσκειά του απέναντι σε ρατσιστικές, φασιστικές και ομοφοβικές θέσεις, ακόμα και αν αυτές εκφράζονται από δύο θρύλους της ομάδας.

Ιδιαίτερα σε αυτή την περίπτωση, όταν δηλαδή ένας παίκτης, εκπροσωπεί την Μπατσελόνα σε όλο τον κόσμο, οι πολιτικές του τοποθετήσεις την αφορούν και δεν μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστες τις σχέσεις τους.

Μάλιστα, χιλιάδες φίλαθλοι σε όλο τον πλανήτη, παρά τον θαυμασμό που τρέφουν στο πρόσωπο των δύο αθλητών, δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός ότι κάλεσαν δημόσια τον κόσμο να ψηφίσει έναν φασίστα, κατακλύζοντας το διαδίκτυο με μηνύματα απογοήτευσης.

#Αθλητισμός #ΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΦΑΣΙΣΤΙΚΑΚΟΜΜΑΤΑ